Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

ГОЛОВНЕ – ІНТЕРПРИТАЦІЯ

Столиця України Київ, а не Москва, повинна стати місцем проведення урочистостей з нагоди 70-річчя перемоги у Другій світовій війні, говорять сьогодні екс-посли США. Головне тут не наврочити, щоб Путін по-своєму не інтерпретував дане висловлювання і не видав його світу за офіційне запрошення для його військ окупувати Київ…

Як йдеться в матеріалі екс-послів США в Україні Джона Гербста, Стівена Пфайфера та Вільяма Тейлора у виданні Los Angeles Times, канцлер Німеччини Ангела Меркель і прем’єр-міністр Британії Девід Кемерон справедливо відхилили запрошення взяти участь у параді в Москві.

За словами дипломатів США, світові лідери можуть відвідати заходи у Києва, а не у Москві, адже у 2015 році столицю РФ навряд чи можна вважати гарним місцем для зустрічі західних лідерів.

Видання повідомляє, що західні лідери не можуть бути в Москві і дивитися на парад російських військових, чиї товариші досі воюють на Донбасі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Екс-посли зазначають, що президент РФ винен у тому, що намагається приписати тільки Росії перемогу у Другій світовій війні.

Втрати росіян були найбільш численними, але в процентному відношенні до загальної чисельності населення Україна постраждала більше, втративши 25% своїх жителів.

«Хай пропаганда Кремля спробує приховати те, як у Києві лідери західних країн віддають данину поваги радянському народу», – пише видання.

Нагадаємо, польський президент відмовився їхати до Москви на військовий парад 9 травня.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності