Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Головного закарпатського сепаратиста засудили заочно

Мукачівський міський районний суд Закарпатської області заочно виніс вирок 12 років ув’язнення для Петра Гецка, який видавав себе за прем’єр-міністра віртуальної держави «Республіка Підкарпатська Русь» та координатора так званого «Русинського Фронту». Про це йдеться у вироку суду.1407072391_10517590_10201477423936978_7592060425982110478_n

Гецку інкримінували вчинення дій з метою зміни меж території або державного кордону України, поєднані з розпалюванням національної ворожнечі, дії спрямовані на насильницьку зміну конституційного ладу України та захоплення влади, а також державну зраду у формі надання іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

У 2014 чоловік розміщував в інтернеті заклики сепаратистського змісту до повалення конституційного ладу і введення іноземних військ, зокрема, виклав звернення від імені русинів Закарпаття до Президента РФ Путіна з проханням здійснити миротворчу операцію, відновити та визнати державність Республіки Підкарпатська Русь.7a8158da65a321ccf0fda1965f4e1f69

Також чоловік брав участь у російських телепередачах, де заявляв, що не визнає цілісності України в існуючих нині межах, закликав до створення спеціальної території Закарпаття, що не входить у будь-які територіально-адміністративні утворення, висловився, за участь РФ у визнанні русинів.

Чоловік оголошений у міждержавний розшук, ймовірно він переховувається на території Росії, тому розгляд справи відбувався за його відсутності.

У листопаді 2014 року російські спецслужби планували створити в Закарпатській області чергову «народну» республіку – «Республіку Підкарпатська Русь». В інформації СБУ мовиться, що сценарій передбачав захоплення різних стратегічних об’єктів у Закарпатті диверсійними групами, котрі мали діяти під виглядом так званої місцевої самооборони.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності