Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Головний борець з корупцією приховує мільйонні махінації чоловіка

У нещодавньому інтерв’ю журналу «Власть денег» народний депутат Леся Оробець зробила акцент на тому, що вона не перший рік активно пише депутатські запити до правоохоронних органів з вимогою розслідувати факти корупції при держзакупівлях. Деякі з них допомагають призупинити масштабні розкрадання. При цьому, в інтерв’ю Оробець не згадала про компанію «Фенікс Капітал» з мільйонними махінаціями її чоловіка Олександра Омельчука, який був одним з її засновників і зараз переховується за кордоном.

«Фенікс Капітал» – це класична компанія, виводила гроші в офшор, на це безпосередньо вказує профіль її діяльності. Як пише «Українська правда», Фенікс Капітал спеціалізувався на андеррайтинг, брокерській, дилерській та депозитарній діяльності на фондовому ринку. Простіше кажучи, це класична компанія для незаконного виведення грошей. «Фенікс Капітал» здійснював фіктивні угоди з продажу цінних паперів за кордон. Податкові зобов’язання при цьому істотно занижувалися. За допомогою нескладної фінансової двухходовой схеми вдалося вивести в офшор кілька мільярдів гривень. Фенікс Капітал примудрився продавати акції неіснуючих компаній в підставні структури, розташовані в Новій Зеландії, а ті в свою чергу продавали за справжні долари Чеській OVK Josefuv Dull. При мільярдних оборотах компанія «Фенікс Капітал» занижувала доходи, вказуючи неправдоподібні 500 тис. гривень.
Також Омельчук володів в Україні не менш цікавими бізнесом. Наприклад, київським рестораном «Текіла Хаус» (за неперевіреними даними, в ньому ведеться прослушка клієнтів). На гроші Омельчука успішно будувався львівський торгово-розважальний центр «Леополіс», але після виявлення махінацій у документах, чоловік Оробець змушений був позбутися активу, а центр перейшов до іншого власника.
Яку роль в успіху чоловіка зіграла борець з корупцією Леся Оробець припустити нескладно. За інформацією українських ЗМІ, вона змінила у Верховній Раді кілька партій, ставши політичною тушкою. (Перехід з однієї фракції в іншу непогано оплачується). Один тільки автомобіль Mercedes S500 Long з престижними номерами АА1224ВР оцінюється в 200 000 доларів, а на її рахунках за офіційними даними – 8,44 млн. гривень.
У кулуарах ВР подейкують, що Оробець отримала чималий відкат за лобіювання закону проти куріння. Де ж тут корупція?
Вся ця інформація погано поєднується з іміджем гнаного політика Лесі Оробець. За даними Руху «Чесно» депутат не раз допускала, щоб за неї голосували в її відсутність. У парламенті Оробець прозвали «приживалою», бо встигла схопити за бороду багатьох успішних політиків: починаючи від Балоги, який дав їй путівку на політичний олімп, і закінчуючи Віктором Чумаком, що підготовляє Лесі запасний аеродром у Фракції УДАР. Поживемо – побачимо.
На сьогодні головною інтригою подій в біографії Оробець залишається відкуп Омельчука, якому дали спокійно зникнути за кордоном. Очевидно, що підкилимні домовленості з владою Оробець провела успішно, отримавши індульгенцію на майбутнє. Враховуючи добре створений PR, Оробець зможе знайти виправдання своїм вчинкам.

uainfo.org

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності