Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Головний індус Британії віщує Світу десятиліття важких небезпечних випробувань

Світ очікує «важке і небезпечне десятиліття» на тлі величезних загроз, що виходять від росії та Китаю.

Про це заявив прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, слова якого наводить Sky News.

За його словами, російське вторгнення в Україну і можлива агресія Китаю проти Тайваню загрожують створити світ, «який визначається небезпекою, безладом і розбратом». Сунак попереджає, що світ зіткнувся з найбільшим за кілька десятиліть ризиком ескалації загроз до рівня «неконтрольованого конфлікту» із застосуванням ядерної зброї.

Своїм невідкладним пріоритетом в області безпеки британський уряд сьогодні вважає протидію загрозам, які створила розв’язана росією війна в Європі. Однак майбутня війна в Індо-Тихоокеанському регіоні, де зростає напруженість з Китаєм через Тайвань, може мати «глобальні наслідки більш серйозні, ніж конфлікт в Україні».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У цьому контексті Ріші Сунак назвав Комуністичну партію Китаю «викликом епохи», хоча раніше британська влада розглядала її як «системну проблему».

Китай планує збільшити військові витрати у 2023 році на 7,2% – до 1,56 трлн юанів, або понад $220 млрд. Про це йдеться в проєкті бюджетного звіту, який оприлюднило Міністерство фінансів Китаю перед відкриттям щорічного зібрання китайського парламенту – Всекитайських зборів народних представників.

Китайські мирні ініціативи щодо війни в Україні не мають сенсу, оскільки Пекін вже фактично обрав одну із сторін у цьому конфлікті, заявив речник ЄС Пітер Стано

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак назвав Китай «системною загрозою» світовому порядку.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А глава КНР Сі Цзіньпін заявив, що Китай має «неухильно просувати возз’єднання» з самоврядним Тайванем. Про це він повідомив під час виступу на Всекитайських зборах народних представників (ВСНП).

Китай та його лідер Сі Цзіньпін можуть змінити думку щодо Тайваню через війну рф проти України. Про це заявив директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс під час слухань у Палаті представників.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності