Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Головний оленевод РФ Шойгу в запої чи арештований? – китайці щось знають…

Українські і західні ЗМІ стурбовані тим, що уже понад 12 днів на екранах російського ТБ не видно міністра оборони РФ Серсія Шойгу. Востаннє він був помічений у медійному просторі 11 березня.

Вітчизняні медійники намагаються жартувати, що почесний оленевод із Туви Шойгу міг піти у тривалий алкогольний запій через провал російського бліцкригу.

Але виявляється, що з очей загалу зник не тільки Шойгу, але й увесь вищий генералітет генштабу Росії.

І ось один із китайських медіаресурсів, посилаючись на своє джерело із посольства КНР у Москві, заявляє, що є підстави вважати, що Шойгу арештовано за наказом Путіна, на даний момент він перебуває під домашнім арештом на державній дачі, і зараз вирішується питання про його офіційне звільнення з усіх зайнятих ним посад. Але усе це буцімто тримається у суворій таємниці, поки у Кремлі вирішують під яким соусом це подати загалу, щоб не деморалізувати бойовий дух “переможної” московитської армії і тих 75-80% населення, які підтримують кацапське вторгнення в Україну.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Слід сказати, що дана версія має право на існування і є цілком логічною, адже Путіну в любому випадку потрібний цап відбувайло на якого можна було б завлити провину за всі свої поразки у війні, економіці, міжнародних відносинах…

Отож, востаннє глава Міноборони РФ з’являвся у новинах 11 березня. Тоді міністерство повідомляло, що Шойгу провів телефонну розмову зі своїм турецьким колегою Хулусі Акаром.

Того ж дня Міноборони опублікувало відео, на якому Шойгу відвідує Центральний військовий клінічний шпиталь імені Мандрика, де вручає державні нагороди російським військовослужбовцям, які воювали проти України.

18 березня Шойгу згадано у повідомленні на сайті Кремля, в якому йдеться, що Володимир Путін обговорив із постійними членами Радбезу «перебіг спецоперації в Україні». Згідно з повідомленням, на засіданні був присутній, зокрема, Шойгу. Відео та фотографій з наради не публікувалося.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Того ж дня на Першому каналі вийшов сюжет, як Шойгу вручає нагороди. У сюжеті йшлося, що подія сталася «сьогодні», проте картинка в сюжеті збігалася з відео, опублікованим на сайті Міноборони 11 березня.

Остання новина у профілі Шойгу на сайті Міноборони також датована 11 березня.

До цього події з особистою участю Шойгу відбувалися раз на кілька днів.

В оточенні Шойгу обговорюють, що він нездоровий — проблеми із серцем, розповів журналістам знайомий російського міністра. Агентству не вдалося отримати оперативний коментар Міноборони — всі телефони пресслужби, зазначені на сайті відомства, вранці не відповідали.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крім того, після 11 березня не повідомлялося і про заходи за участю голови Генштабу Збройних Сил Росії Валерія Герасимова. Цього дня на сайті ТАСС з’явилася новина, що Герасимов провів переговори із турецьким колегою Яшаром Гюлером.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності