Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Голову фракції “За майбутнє” у Полтавській міськраді затримано за хабар (оновлено)

Служба безпеки України провела обшуки в приміщенні Полтавської міської ради, затримано депутата.

Як повідомляють джерела, слідчі дії проходили у кабінеті міського голови Олександра Мамая та начальника управління з питань містобудування та архітектури Полтавської громади Миколи Шевельова.

За даними видання, приблизно о 16:30  голову фракції “За майбутнє” у Полтавській міськраді Євгена Диканя у супроводі правоохоронців вивели з будівлі міськради. Слідчі дії проводили також і на задньому подвір’ї міськради, де обшукали машину Диканя.

Також повідомляється, що паралельно слідчі дії відбулися й у ресторані “Болоньєта Траторія”, який також належить Євгену Диканю.
Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Водночас прокуратура Полтавщини та СБУ наразі повідомляють, що депутата Полтавської міської ради та начальника управління цієї ради було викрито на одержанні 5 тисяч доларів США неправомірної вигоди.

За даними слідства, вони вимагали у громадянина цю суму за видачу паспорта фасаду об’єкта нерухомості, розташованого у центрі Полтави, та непритягнення його до відповідальності за проведену реконструкцію будівлі. У разі відмови платити, погрожували створити перешкоди у веденні підприємницької діяльності.

Після одержання останньої частини хабара у сумі 3 тис. доларів США депутата затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання про повідомлення обом про підозру та обрання запобіжних заходів“, – повідомляє прокуратура.

А сьогодні, 4 вересня, у Полтаві закінчилося засідання Октябрського суду. На ньому обирали запобіжний захід депутату міської ради Євгену Диканю, якого звинувачують у хабарництві, про це повідомляє ІА 0532UA.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Прокурор вимагав тримання Диканя під вартою, або ж можливість внесення застави в сумі не меншій ніш 3 мільйони гривень, аргументуючи прохання тим, що Дикань має багато нерухомості, дорогих автівок та розважальних закладів.

У свою чергу, депутати міської ради пропонували взяти Євгена Диканя на поруки. Відповідну заяву зачитав депутат Іван Діденко. Її підписав 21 депутат.

В результаті суддя Едуард Синицин ухвалив взяти депутата під варту із можливістю внесення застави у розмірі 680 тисяч гривень. Після оголошення рішення Дикань втратив свідомість. Йому викликали швидку.

ФОТО з судової зали 0532UA

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності