Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Гончаренкові дозволили покинути Росію

Росія вирішила не зв’язуватися з ще одним делегатом ПАРЄ

Московська поліція вирішила, що не має претензій до нардепа Олексія Гончаренка, затриманого вчора на ході пам’яті Бориса Нємцова.

Про це повідомили адвокати Гончаренка через соцмережі.

“Суду о 15:00 у справі депутата Гончаренка в адміністративній справі з ВВС “Китай-город” не буде. До Гончаренка немає претензій”, – повідомив Марк Фейгін. Його колега Микола Полозов пожартував, що російська влада, мабуть, вирішила не зв’язуватися з іще одним делегатом ПАРЄ від України (друга делегат – Надія Савченко, яку утримують у московському СІЗО, і вона голодує вже 80 днів). “Вирішили, перебір уже”, – написав він у твіттері.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Інтерфакс” отримав офіційне підтвердження, що Гончаренко може покинути Росію. “Зобов’язання про явку в суд депутатові видали превентивно, оскільки він є громадянином іншої країни і міг покинути Росію, тим часом оцінка матеріалів і ухвалення рішення про їхню процесуальну кваліфікацію вимагали додаткового часу. За результатами оцінки всіх обставин московська поліція не має юридичних претензій до Гончаренка”, – сказали в московському головкомі.

Фейгін повідомив, що сьогодні Гончаренко вилетить до Києва.

Нагадаємо, що Гончаренко прийшов на акцію пам’яті Нємцова у футболці з його зображенням, на якій було написано по-українськи “Герої не вмирають”.

Московська поліція затримала його за непокору і допитала у справі про злочини проти російського громадянина під час трагічних подій в Одесі 2 травня.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Гончаренко, як і Надія Савченко, яку тримають в ув’язненні в Росії, є делегатом України в ПАРЄ і має міжнародний імунітет.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності