Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Гоп-стоп по-Одеськи: беззбройні нападники і жертва з ножем

Поліція дала попередню правову оцінку нічному інциденту на Фонтанській дорозі в Одесі. Як повідомляється, увечері, 24 травня, екс-лідер одеського осередку «Правого сектора» Сергій Стерненко зарізав чоловіка, що на нього напав. Встановлено, що обидва чоловіки, які напали на Стерненка, були беззбройні. Рана активісту нанесена його ж власним ножем.

У прес-службі ГУНП виданню «Думська» повідомили, що справа відкрита за частиною 1 ст. 122, частини 1 ст. 15, частини 1 ст. 115 і частиною 1 ст. 115 КК України – «умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження», «замах на вбивство» і «умисне вбивство». Однак не виключено, що «умисне вбивство» приберуть, застосувавши 36 статтю КК про необхідну оборону.

Затриманий учасник нічних подій – одесит 1988 року народження. Він теж поранений. На тілі загиблого виявлено татуювання з номером однієї з частин Десантно-штурмових військ ЗС України.

Нагадаємо, раніше стали відомі подробиці нападу в Одесі на громадського активіста Сергія Стерненка, який стався неподалік його будинку 24 травня ввечері. Двоє невідомих напали на активіста з ножем, зав’язалася бійка. В результаті різанини Стерненко отримав поранення і був відправлений до лікарні, де він провів кілька годин на операційному столі. За даними ЗМІ, у нього серйозна травма руки. У лікарні з ним знаходиться його дівчина, журналіст «Першого Міського» Наталія Усатенко.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Вона розповіла, що напад стався в той момент, коли вона зі Стерненком поверталися додому. За її словами, кілька днів тому до них у квартиру ломилися невідомі, а поліцейські, які приїхали на виклик, навіть не піднялися до них, щоб оглянути замок. Після цього Сергій Стерненко звернувся в поліцію з проханням забезпечити йому охорону через численні погрози на його адресу.

Нагадаємо, Сергій Стерненко, екс-керівник «Правого сектора» в Одесі, брав участь в акції протесту в зв’язку з пожежею в дитячому таборі Вікторія. За це він був затриманий і постав перед судом, однак був звільнений під заставу.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності