Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Горбалю перекривають шлях до крісла глави Бюро економічної безпеки (БЕБ)

Колишній член політради ради “Партії регіонів”, член наглядової ради НБУ Василь Горбаль не може очолити Бюро економічної безпеки (БЕБ), оскільки його ім’я спливало в низці скандалів, пов’язаних із непрозорими схемами. Одна із найгучніших справ — начебто виведення 314 млн гривень із рахунків “Укргазбанку” шляхом видачі кредитів “Українській інвестиційній інжиніринговій компанії”, частина акцій якої також належали Горбалю. Василь Горбаль може очолити БЕБ, активісти проти.

Під час спільної прес-конференції представників громадського руху “Суспільство майбутнього” і партії “Правий сектор” були озвучені деякі факти, що потенційно можуть завадити призначенням Василя Горбаля на посаду голови БЕБ.

На мою думку, Бюро економічної безпеки зараз буде навіть серйозніше, ніж НАБУ за масштабами. Це буде дуже важливий орган в сфері економічної безпеки держави, національної безпеки. І ми все розуміємо, що буде, якщо його очолить “регіонал” Василь Горбаль… Важко уявити, які це будуть збитки для держави“, — зазначив лідер громадського руху “Суспільство майбутнього” Євген Карась.

Активіст нагадав, що “УкрГазБанк” нібито був доведений до банкрутства за головування Горбаля, і держава була змушена “влити” в нього 9,3 млрд доларів, аби врятувати.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У свою чергу керівник київського міського осередку партії “Правий сектор” Юрій Гуренко підкреслив, що Горбаль займав високий пост у “Партії Регіонів”. На його думку, людина з таким минулим не має права займати керівні пости в державних структурах.

Ще недавно в своїх інтерв’ю він (Горбаль — ред.) розповідав, що Дмитро Табачник є його культурним провідником, який розповідає йому про хороше мистецтво. Тобто людина не змінює своїх поглядів, все, що він розповідає — це все кроки, які йому потрібні, щоб досягти своєї мети“, — сказав Юрій Гуренко.

Водночас Карась підкреслив, що громадські працівники привертають увагу до цього питання не для того, щоб нашкодити Горбалю, а щоб припинити спроби окремих чиновників фактично підставити президента, продавлюючи в держструктури людей з такою репутацією.

Зараз ми зробимо все, щоб всі ці факти згадали всі, у кого пам’ять коротка, і як мінімум комісія про них почула. Ухвалення рішення, звичайно, — це їхня сфера, але мені здається, що там досить розумні люди… Сподіваюся, що після цієї хвилі резонансу вони не допустять призначення Василя Горбаля головою БЕБ“, — підкреслив Євген Карась.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За його словами, всі факти, оприлюднені під час прес-конференції, будуть передані в правоохоронні та інші органи, до Офісу Президента, Кабінету Міністрів, Верховної Ради, Нацбанку.

Я сподіваюся, що Нацбанк також відреагує на ці факти, і Горбаль складе свої повноваження в Раді НБУ, принаймні в той час, поки триватиме слідство“, — сказав лідер “Суспільства майбутнього”.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності