Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Хороших лікарів вже розібрали – всього їх було 5 ?

Тільки п’ять медиків в Україні досягли граничної кількості пацієнтів за програмою «Лікар для кожної сім’ї».

Це три сімейних лікаря у Полтавській, Чернігівській та Донецькій областях та два педіатра у Донецькій області.

Переважній частині медиків ще далеко до лімітів: для сімейного лікаря граничне число пацієнтів – 1800, до терапевта може записатися максимум 2000 осіб, а до дитячого лікаря – 900, розповів заступник голови МОЗ Павло Ковтонюк.

«Ви хочете підписати декларацію з лікарем, а вам кажуть: у нього вже ліміт по кількості пацієнтів, знайдіть іншого. Таке доволі часто трапляється у кампанії з вибору лікаря. І найбільш імовірно це порушення, за місяць кампанії набрати ліміт пацієнтів майже неможливо. Тому якщо ви почули цю фразу у себе в амбулаторії – повідомте головному лікарю», – розтлумачив Ковтонюк.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Чиновник запевняє – поки рано турбуватися про те, що «хороших лікарів розібрали», однак чекати довго теж не варто, оскільки «рано чи пізно хороших лікарів таки розберуть».

Раніше у МОЗ повідомили, що припинять фінансувати медустанови, які саботують медреформу.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності