Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

“Господар” путіна Сі Цзіньпін у США. Допомогу Україні Конгрес не включив…

Лідер Китаю Сі Цзіньпін вперше за шість років прибув у США. Наразі він знаходиться в Сан-Франциско, де невдовзі зустрінеться з президентом США Джо Байденом.

Про це повідомляє Reuters.

Сі спустився з літака Air China, в аеропорту на нього вже чекали офіційні особи США, включаючи міністерку фінансів США Джанет Єллен і посла США в Китаї Ніколаса Бернса.

Сьогодні, 15 листопада, вранці Сі зустрінеться з Байденом, а потім відвідає щорічний саміт форуму Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зустріч стане першою особистою зустріччю між лідерами країн за рік, тому США планують її використати для пом’якшення відносин між ними.

За інформацією Reuters, на зустрічі лідери обговорюватимуть вторгнення рф в Україну, зв’язки Північної Кореї з росією, розвиток штучного інтелекту тощо.

При цьому в Білому домі зазначали, що очікують від зустрічі конкретних результатів та сподіваються побачити прогрес у відновленні військових зв’язків з КНР.

А Байден заявив, що розраховує налагодити комунікацію з Китаєм за підсумками зустрічі з Сі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А палата представників США підтримала законопроект про продовження тимчасового фінансування уряду, щоб запобігти «шатдауну». Документ запропонував спікер Палати представників,  Майк Джонсон.

Схвалений Палатою законопроект передбачає продовження фінансування уряду США після 17 листопада – тоді має закінчитися дія попереднього тимчасового бюджету, ухваленого на початку жовтня.

Американський уряд до 19 січня матиме кошти на військове будівництво, справи ветеранів, транспорт, житло та Міністерство енергетики. Потреби решти уряду профінансують другим етапом до 2 лютого.

Такий план, запропонований спікером Джонсоном, надасть американським законодавцям більше часу, щоб спробувати обговорити та ухвалити законопроекти про бюджет на весь рік.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

До цього тимчасового фінансування, як і до попереднього, не увійшли кошти на підтримку України. Не закладена до тимчасового бюджету і допомога Ізраїлю. Водночас в законопроекті не було скорочено видатки, як того вимагали «трампісти».

Далі цей законопроект має схвалити Сенат, а потім документ піде на підпис президенту США Джо Байдену. Очікується, що Сенат розгляне тимчасовий бюджет наприкінці тижня, а саме у п’ятницю, 17 листопада.

Зазначимо, у США діє закон, згідно з яким федеральним органам влади заборонено роботу, якщо вони не мають фінансування. «Шатдаун» (від англійської – закриття) настає, якщо Конгрес не встигає схвалити, а президент – підписати бюджетні угоди.

Зазначимо, єдиного закону про бюджет у США немає, і для фінансування всіх відомств та програм треба ухвалити 12 законопроектів, на узгодження яких треба багато часу. З 1976 року у США був 21 шатдаун, до того – жодного.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності