Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Господар всіх мадярів тримається за владу, – надзвичайний стан в Угорщині продовжується

Уряд прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана прагне продовжити чинний режим надзвичайного стану, що дає йому вищі повноваження, на шість місяців, мотивуючи це війною в сусідній Україні.

Законопроект розміщений на вебсайті угорського парламенту, передбачає продовження права Орбана керувати в режимі надзвичайного стану (керувати указами – ред.) після кінця квітня, повідомляє Bloomberg.

Очікується, що його буде ухвалено, оскільки партія Орбана «Фідес» має понад дві третини більшості в парламенті.

Орбан змінив конституцію після своєї четвертої поспіль перемоги на виборах минулого року, дозволивши «керувати указами», коли в сусідній країні триває війна. Але навіть до цього лідер угорських націоналістів роками використовував надзвичайні повноваження, посилаючись на загрозу імміграції.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Лише за минулий рік уряд Орбана прийняв сотні указів, зокрема про перегляд цьогорічного бюджету, питання яке у демократичних країнах зазвичай належить до компетенції парламенту.

Його безпрецедентна консолідація влади протягом останнього десятиліття спонукала органи ЄС розпочати розслідування щодо дотримання принципу верховенства права, а також призупинити фінансування у понад 30 мільярдів доларів США, призначене для Угорщини.
***
31 березня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що країни ЄС нібито близькі до обговорення можливості відправки в Україну «військ миротворчого типу», щоб заморозити конфлікт на тих позиціях, де зараз перебувають сторони.

В партії очільника угорського уряду зазначили, що у війну України з росією втягується дедалі більше країн і що це загрожує світовою ядерною війною.

24 лютого, у річницю повномасштабного вторгнення, Віктор Орбан заявив, що московія не може програти і закликав Київ та москву до переговорів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності