Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

ГОТІВКА З БАНКОМАТІВ КУСАТИМЕТЬСЯ

Українські банки вирішили брати з населення комісії за кожний найдрібніший сервіс.

Так за поповнення свого особистого поточного або карткового рахунку тепер треба заплатити від 20–30 грн. до 1% суми, а якщо гроші на картку буде «закидати» не господар, то це буде коштувати 50 грн.

Також, зі стандартного 1% від суми до 2–3% зросли комісії при знятті готівки в банкоматах (стягують не лише з особистих, а й із зарплатних карт).

«Ще одна зміна: почали вводити комісії за зняття готівки з поточного рахунку. І, на мій погляд, це правильно, тому що видача готівкових коштів через касу пов’язана з витратами для банку, які природно потрібно покривати», – вважає начальник відділу депозитних продуктів і поточних рахунків UniCredit Bank Ірина Стрепетова.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Фінансисти допускають, що нинішнє зростання тарифів на обслуговування карток, поточних рахунків і комунальних платежів не останній. Прогнози на нові подорожчання дають різні: за одними оцінками, комісії піднімуть не більше ніж на 5–10%, за іншими – на все 20–25%.

Зазначимо, що й раніше банки знімали комісії за зняття готівки з банкоматів. Так «ПриватБанк» за зняття готівки «в позику» у нього знімав 5% від суми, а потім ще відсотки у разі «несвоєчасного повернення» коштів, а за зняття власної готівки з картки він знімав 1% – і це при тому, що це він мав би доплачувати людині за те, що, байдуже день, місяць чи рік, користувався її коштами, пускав їх в обороти і заробляв собі дивіденди.

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності