Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Готовність брати участь в деокупацію Криму заявила Туреччина

Завдавши політичної поразки Росії у Нагірному Карабасі, Туреччина має намір повторити свій подвиг і в анексованому Криму. Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що після переговорів з Україною, Туреччина починає активну фазу дій, спрямованих на деокупацію Криму.

Як написав у Twitter глава турецького МЗС, Анкара вітає українську ініціативу про створення Кримської платформи для деокупацію півострова. Також Туреччина готова продовжувати зміцнювати відносини з Україною, особливо в області військової кооперації та оборонної промисловості.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба, в свою чергу, анонсував міжнародний саміт «кримської платформи» в травні 2021 року, на якому планується обговорити питання повернення українського контролю над півостровом.

Депутат Державної думи РФ від окупованого Криму Руслан Бальбек назвав нічого не значущим обіцянкою і політичною грою підтримку Туреччиною платформи щодо повернення Криму. Мовляв, Ердоган тільки обіцяє допомогу, а надавати таку не буде.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, США теж готові брати участь в створенні Кримської платформи, ініційованої Україною. Про це 26 жовтня заявила тимчасовий повірений у справах США в Україні Крістіна Квін під час зустрічі з першим заступником міністра закордонних справ України Еміне Джапарову.

Джапарова подякувала співрозмовницю за підтримку США в питаннях територіальної цілісності і суверенітету, а Крістіна Квін висловила готовність співпрацювати з Україною і підкреслила, що позиція США, закріплена в Декларації з Криму. У ній зазначено, що Крим є частиною України і США ніколи не визнають його анексію Росією.

Як відомо, 20 жовтня в традиційному посланні до Верховної Ради президент Володимир Зеленський заявив, що повинні понести відповідальність ті, хто винен в здачі без бою Криму в 2014-му. Крім того, він анонсував створення так званого формату під назвою Кримська платформа. Він підкреслив, що досить партнерів України в цьому підтримають. Серед тих, кого перелічив – Великобританія, Канада і Туреччина. Також він згадав ЄС. За словами Зелеснкого, «багато» з партнерів готові «приєднатися» до обговорення «кримського» питання.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності