Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

Готуються до боїв у Криму: росіяни окопуються на перешийку і створюють нову ПВК “Конвой”

За участь у боях — землі в Криму та Абхазії: голова окупаційної адміністрації Сергій Аксьонов заявив про створення нової ПВК “Конвой”.

Угрупування базуватиметься виключно на території анексованого півострова, а до воєнних дій планують активно залучати місцеве населення. Крім того, тривають активні фортифікаційні роботи поблизу адмінкордонів із материковим півднем України.

Окупанти розширюють мережу траншей та окопів на півночі Криму — біля перешийків та вздовж ключових трас. Зокрема, нові фортифікації зафіксовані у районі між тимчасово окупованими Армянськом і Красноперекопськом.

Відповідні супутникові знімки, датовані 27 березня 2023 року, оприлюднив у Твіттері OSINT-аналітик, співробітник відділу досліджень зовнішньої та оборонної політики Американського інституту підприємництва (AEI) Бреді Афрік.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше експерти припускали, що фортифікаційні роботи противника на території півострова можуть бути пов’язані з банальним “дерибаном” бюджетних коштів. Проте є й інші фактори, що свідчать: росіяни дійсно готуються до можливих бойових дій безпосередньо на території Криму. Зокрема, про це говорить створення гауляйтером Аксьоновим нової приватної військової компанії за прикладом сумнозвісного “Вагнера” — ПВК “Конвой”.

Які завдання чи функції виконуватиме, за задумом окупаційного командування, нове воєнізоване формування?

Варто зауважити, що біля витоків нової ПВК стоять люди Євгена Пригожина, а саме — Костянтин Пікалов із позивним “Мазай”, який раніше був найманцем у “Вагнері” й відомий своїм жорстоким ставленням до “підлеглих”.

У першу чергу, “кухаря путіна” цікавить кримська земля, відтак він уклав певну угоду з Аксьоновим. Йдеться, зокрема, про залучення кримчан до бойових дій в Україні, оскільки створення нових підрозділів з “зеків” свідчить про кадровий голод і дефіцит людського ресурсу у ПВК “Вагнер”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

При цьому нова ПВК “Конвой”, згідно з задумом Аксьонова та Пригожина, повинна діяти виключно на території півострова, хоча бойовиків можуть залучати також до боїв на Херсонщині й Запоріжжі.

Сама структура нової ПВК свідчить про те, що росіяни всерйоз розглядають можливість боїв на території АР Крим. Окрім регулярних військ країни-окупанта, вони намагаються залучити максимум людей, які будуть зі зброєю в руках захищати російські інтереси на півострові.

Показовим є ще те, що там готуються два снайперські відділи.

Створення нової ПВК, яка підпорядковуватиметься місцевим колаборантам — це така собі гвардія зрадників, що виконуватиме специфічні функції: “віджим” території, репресії тощо. Нова ПВК виконуватиме також функції рейдерських захоплень на окупованому півострові. Так рф намагається завуалювати чергові мобілізаційні заходи, які відбуваються на території окупованого Криму з початку повномасштабного вторгнення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаю, 27 березня була оприлюднена інформація про “неприємну” ситуацію, яка спіткала російські бронеавтомобілі: колона “кадирівців” потрапила у ДТП на Кримському мосту. В результаті, окупанти втратили 4 бронеавтомобілі З-СТС “Ахмат”, які прямували на Херсонщину.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності