Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ГОТУЙМОСЯ ДО «ПАРТИЗАНКИ»

Львівське видавництво «Астролябія», що віднедавна спеціалізується на мілітарній (військовій) літературі, випустило дві частини найвідомішої книги зі стратегії і тактики партизанської війни майора швейцарської армії Ганса фон Даха під назвою «Тотальний опір: інструкція з ведення малої війни для кожного». За перші місяці після появи на книжкових прилавках український переклад видання опинився в числі найбільш продаваних.

Науковий редактор українського видання Олег Фешовець однією з причин, що підштовхнуло видавництво взятися за мілітарну тематику називає «хворобливий пацифізм» українців, який потрібно замінити на «здоровий мілітаризм».

Книга «Der totale Widerstand: Eine Kleinkriegsanleitung für Jedermann («Тотальний опір: інструкція з ведення малої війни для кожного»), написана в 1957 році, є справжньою інструкцією з підготовки населення на випадок окупації Швейцарії країнами Варшавського договору, що розглядалося цілком серйозно у розпал Холодної війни. Вона перекладена вже багатьма мовами і лише тепер у світ друком вийшов її український переклад.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності