Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Гойдош: Угорців оголосили ворогами українського народу

Здається, що для ВО «Свобода» недостатньо кримської кризи — воно відкрило новий фронт, оголосивши угорців ворогами українського народу. Теперішні події явно є елементами тієї тенденції, що показує, як представники цієї політичної сили демонструють свою «любов» до угорців: в місті Берегові вони недолюблюють депутатів від Демократичної партії угорців України, в Ужгороді їм не подобається єдина загальнодержавна газета, що виходить угорською мовою. Але теперішня їхня заява перейшла всі межі, адже намагаються заборонити політичну партію угорської громади, однієї з національних меншин нашої держави, історична батьківщина якої є членом Європейського Союзу…

Питанням є, кого вони оголосять ворогами українців завтра?.. Головне, чи допустить нове керівництво нашої країни, котре вважає себе європейським, щоб радикали зробили таку «антирекламу» Україні у всьому світі? Що теж немало важливо, як відреагує на все це Угорщина та Європа?

Зі своєї сторони, вважаю ганебною провокацією згадувану заяву, що побудована на відвертій брехні, на напівправді, яку освічена, толерантна людина відправить одразу ж до смітника. Разом з тим, це подання дуже підходить для того, щоб у теперішні складні часи розпалювати міжнаціональну ворожнечу. Також не можна виключити, що все це є спробою тиску на мене, як члена спеціальної комісії ВР, котра займається розробкою нового закону про мови, або ж помстою за те, що я завжди виступав за дотримання прав угорської громади, за захист угорців нашої держави, проти спроби скасування ЗУ «Про засади державної мовної політики».

Користуючись нагодою, ще раз наголошую: на київських мітингах жодного разу не виступав від імені всіх угорців нашої держави, виступав як представник нашої фракції, як політик. А взяв участь у цих заходах у зв’язку з позитивним ставленням до національних меншин — і то до певної межі… Адже в нас була угода про співпрацю з попереднім президентом, котра поступово реалізовувалась. Також не можна забути про свободу слова, свободу висловлення своєї думки, що є важливим елементом демократії. Тому рішуче відкидаю всі наклепи! Якщо потрібно, звертатимусь до суду та Європейських інституцій стосовно вищенаведеного.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Іштван Гайдош,
народний депутат України

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності