Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

ГПУ ВІДКРИВАЄ ПРОВАДЖЕННЯ ЩОДО ШОКІНА?

Печерський суд Києва задовольнив заяву адвоката Андрія Федура про початок кримінального провадження проти генерального прокурора України Віктора Шокіна за протиправне втручання в діяльність захисника і умисне невиконання рішення суду. Про це повідомив журналіст Олександр Дубінський на своїй сторінці в Facebook. Журналіст також оприлюднив копію рішення суду, прийнятого на засіданні 22 червня 2015.

«Тепер ГПУ має розслідувати діяльність свого шефа і у випадку доказів провини вимагати йому до 8 років в’язниці», – написав Дубинський. Мова йде про позбавлення волі за статтями 382 частина 6 (невиконання судового рішення), 397 ч. 2 КК (Втручання в діяльність захисника чи представника особи).

Згідно з документами, 27 квітня Федур (адвокат екс-заступника генпрокурора Рената Кузьміна) звернувся до Генпрокуратури з вимогою почати кримінальне провадження проти Шокіна за вчинення ним ряду посадових злочинів, але прокурори відмовилися розслідувати дії свого керівника.

facebook.com/dubinskyi

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Така відмова була оскарженою адвокатом в суді. Суд прийняв рішення скаргу задовольнити і зобов’язав посадових осіб Генпрокуратури внести відомості про кримінальне правопорушення в ЄРДР.

Джерело: УБК

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності