Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Граната – улюблений прикарпатцями “сувенір” часу АТО

9-ро людей отримали поранення внаслідок вибуху гранати в Надвірнянському районі Івано-Франківщини.

Усі зараз – у лікарні. Їхнє життя – поза небезпекою. Інцидент стався в кафе, в селі Лісна тарновиця. Між відвідувачами закладу зав’язалася сварка. Зрештою, один із чоловіків приніс гранату і жбурнув у натовп. Усі деталі – далі в сюжеті.

Інцидент стався біля цього кафе в селі Лісна Тарновиця. За словами очевидців, між кількома відвідувачами спалахнув конфлікт, потім зав’язалася штурханина. Одного із чоловіків добряче побили. Весь закривавлений він пішов додому, та згодом повернувся… з бойовою гранатою.

“Вибігли всі в двір, він тоже вибіг на дорогу біля цього кафе, і він вже чоку видьоргнув. Там його хотіли скрутити, забрати, щоб воно не вибухнуло, щоб не постраждали люди, але він кинув до землі, і зірвалося”, – розповідає Ігор Зьола, очевидець.

Ігор з друзями відпочивав у кафе. Каже – вибух прогримів неподалік. Осколки від гранати влучили йому в руку та ногу. Крім нього, постраждало ще восьмеро людей. Чотирьох – ушпиталили. Двоє – в реанімації. У найтяжчому стані – двадцяти-чотири-річна дівчина.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“В неї є черепно-мозкова травма оскольчата, наявність металічних осколків є прямо в головному мозку, а також в неї є травмоване праве око. Настільки травмоване, що неділимо, як буде виглядати це око”, – каже Ігор Пулик, завідувач відділення реанімації та інтенсивної терапії обласної лікарні.

Зловмисника поліція затримала майже одразу. Ним виявився двадцятип’ятирічний старший сержант збройних сил. Відомо, що чоловік уродженець Донеччини, був в Ато, а на Прикарпатті проходив службу в десятій гірсько-піхотній штурмовій бригаді. На момент інциденту перебував у відпустці. За попередньою версією – чоловік був напідпитку і приревнував дружину. Під час обшуків у будинку підозрюваного знайшли цілий арсенал зброї.

“Було виявлено 3 тротилових шашки. І виявлено газовий пістолет, патрони до газового пістолета і 17 патронів до автомата “Калашнікова” різного калібру”, – каже Ігор Бабюк, заступник начальника головного управління поліції в Івано-Франківській області

Звідки у старшого сержанта зброя – з’ясовують у військовій прокуратурі. На інцидент вже відреагували в міністерстві оборони. Графіка Керівник відомства – на своїй сторінці у “Фесйсбуці” написав: розпочато службове розслідування. А начальник Генштабу – має терміново вжити заходів, щоб не допускати незаконого вивезення зброї та боєприпасів із зони АТО.

А глава МВС Арсен Аваков на своїй сторінці, коментуючи дану подію, написав: «Командири, гранати – НЕ сувенір солдату в дорогу».

Нагадаємо, що 5 лютого 2015 року в  Івано-Франківську біля входу до пологового будинку учасник АТО підірвав гранатою себе і свою дружину , яка тут працювала, та ще ряд інцидентів від початку проведення АТО було зафіксовано на Прикарпатті, де використовувалися саме бойові гранати, про що впродовж останніх 4-ох років неодноразово повідомляла на своїх шпальтах газета “ЗЛ”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На превеликий жаль гранати та різноманітна зброя стали улюбленими “сувенірами”  часу АТО не тільки прикарпатців, а й для тисяч інших мешканців України, які хоч якось та й долучилися до участі у бойових діях на сході країни.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності