Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Греція зводить стіну від афганського нашестя з Туреччини, а ось Німеччина…

Греція встановила 40-кілометрову огорожу і систему відеоспостереження на кордоні з Туреччиною, побоюючись можливого напливу мігрантів з Афганістану.

Ми не можемо просто чекати можливих наслідків, – сказав міністр захисту громадян Греції Михаліс Хрисохоїдіс під час візиту в регіон Еврос в п’ятницю. – Наші кордони залишаться недоторканними“.

Раніше Туреччина закликала європейські країни подбати про афганських мігрантів, які є єдиновірцями із турками…

У телефонній розмові з прем’єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган сказав, що різке збільшення числа людей, що залишають Афганістан, може стати серйозною проблемою для всіх.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нова хвиля міграції неминуча, якщо не буде вжито необхідних заходів в Афганістані та Ірані“, – заявив Ердоган.

Швидке захоплення Афганістану бойовиками руху “Талібан” змусило багатьох афганців покинути країну, зокрема і нелегально.

За словами Хрисохоїдіса, афганська криза створила нові передумови для збільшення потоку нелегальних мігрантів до Європи.

У 2015 році Греція першою з країн Євросоюзу зіткнулася з міграційним кризою. Тоді понад мільйон людей, які втікали від війни на Близькому Сході, перебралися з Туреччини до Євросоюзу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Більшість біженців виїхало далі на північ в інші країни Європи, але близько 60 тисяч людей залишилися в Греції.

Зараз грецька влада попереджає, що готова відправити назад всіх афганців, які спробують нелегально проникнути в країну.

Минулого року Афіни тимчасово заблокували подачу заяв про надання притулку, після того, як Ердоган заявив, що Туреччина відкрила мігрантам двері для в’їзду в ЄС.

Прем’єр Міцотакіс у відповідь заявив, що Греція посилила сухопутний кордон з Туреччиною в районі Евроса “до максимуму”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Але, мабуть, в разі чого мігрантів і цей раз прийме до Німеччини щира і привітна агент “Еріка” Меркель, і тоді кожен німець буде змушений працювати, щоб утримувати не одного мігранта-дармоїда, а вже двох, та ще десятки їх дітей, а плодяться вони на казенних харчах у дармовому житлі, як показав досвід, дуже швидко…

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності