Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Греція – ліворадикальний союзник Росі

Днями, наприкінці минулого тижня, на закритті торгів були ліквідовані практично всі наслідки розпродажів, викликаних зниженням кредитного рейтингу Росії. ММВБ фінішував зростанням майже на 2% до 1673.92, а РТС нарешті зміг вийти в плюс і досягти 783,53 пунктів.

Рубль до закриття торгів також майже повністю відновився. На валютній секції Московської біржі курс долара вже закрився на позначці 66 рублів 82 копійки, а євро досяг 75 рублів 95 копійок. Позначається динаміка нафти Brent, яка все ближче підбирається до позначки 50 доларів. У тому випадку, якщо вартість вуглеводнів зможе закріпитися вище цього рівня, це надасть сильну підтримку російській валюті і зможе її зміцнити як мінімум до 60 рублів за долар і 70 – за євро.

Ситуація з черговими санкціями, що готуються проти Росії, отримала вельми несподіване продовження. Нагадаємо, ЄС повідомив, що готує черговий пакет антиросійських санкцій через інцидент в Маріуполі, в результаті якого загинули 30 осіб. Так ось новий уряд Греції, коаліція «СІРІЗА», зазначила, що рішення з приводу нових санкцій було прийнято без їх згоди?! А раз норми ЄС вимагають, щоб країни-учасники підтримували ініціативи одноголосно, то сам факт чергового розширення санкцій проти Росії може опинитися під питанням. Все може вирішитисязараз, однак остаточне рішення з новим обмеженням для Росії буде винесено не раніше 12 лютого в рамках чергового саміту ЄС. Таким чином, ліворадикальна «СІРІЗА», яка вже неодноразово висловлювала свою зневагу на адресу політики ЄС, може виявитися стратегічним союзником Росії.

На Уолл-стріт індекси завершили торги сильним падінням, в середньому на 1,5%. Приводом для розпродажів стала комбінація слабкої макростатистики і негативної корпоративної звітності. Замовлення на товари тривалого користування за грудень зареєстрували обвал на 3,4% після листопадового падіння на 0,9%. Якщо ж говорити про звітність, то 4-му кварталі прибуток Caterpillar впала на 25%, а Procter & Gamble повідомив про 31% -ве обвалі. По всій видимості, санкції Заходу, спрямовані на Росію, виявилися двосічним мечем.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Сьогодні на російському ринку день пройде під знаком засідань рад директорів – їх проведуть ЛУКОЙЛ, Газпром і Татнефть, а Акрон опублікує виробничу статистику за минулий рік. З подій на світових ринках увага гравців буде прикута до вирішення Федрезерву США по грошово-кредитній політиці. З точки зору макроекономічної статистики для Америки рік стартував не найкращим чином, і учасникам ринку важливо отримати підтвердження того, що регулятор все ще розглядає можливість підвищення ставки цього року.

Андрій Діргін,
Директор департаменту аналітики,
Альфа-Форекс

Довідка:
Опозиційна партія «Коаліція радикальних лівих» або ж СІРІЗА, на виборах позаминулого тижня закріпила за собою 49,7% місць в законодавчому органі Греції. Ця політична сила відома у світі своїм скептичним ставленням до Євросоюзу і Північноатлантичного альянсу – ред..

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності