Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Греція – неплатоспроможна

Європейський фонд фінансової стабільності заявив про те, що Греція є неплатоспроможною за кредитами. Про це повідомляє Euractiv.

Водночас, у Європейському стабфонді вирішили поки що «не вимагати термінового повернення кредитів» від Греції, що могло б викликати вихід Греції з єврозони.

Водночас у фонді підкреслили, що залишають за собою таке право на майбутнє. Непогашена сума кредиту становить 130,9 мільярда євро. Це робить Європейський стабілізаційний фонд найбільшим кредитором Греції на сьогоднішній день.
5 липня, в Греції провели референдум, на якому громадяни голосували «за» чи «проти» реформ, які пропонують країні міжнародні кредитори. 3 червня глава уряду Алексіс Ципрас закликали греків не підтримувати пропозиції кредиторів.

Раніше в Раді Європи назвали грецький референдум таким, що не відповідає міжнародним стандартам.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За підсумками обробки 100% бюлетенів референдуму понад 61,31% греків сказали «ні» пропозиціям міжнародних кредиторів.

Глава Єврогрупи міністр фінансів Нідерландів Єрун Дейсселблум назвав результат референдуму в Греції «дуже сумними» для майбутнього країни, повідомляє російська служба ВВС.

«Для відновлення грецької економіки необхідні складні рішення і реформи. Тепер ми будемо чекати ініціатив грецької влади», – сказав він.

Міністри фінансів 19 країн єврозони мають намір обговорити ситуацію в Греції на спеціальному саміті, який відбудеться у вівторок, 7 липня.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За матеріалами закордонних ЗМІ

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності