Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Гройсман і Полторак уявили себе сомалійськими піратами

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман розповів про боротьбу з контрабандою і пригрозив військовим втручанням торговцям, які відмовляються розмитнювати товари і платити податок в бюджет України.

Сьогоднішнє засідання уряду 4 липня Гройсман розпочав зі слів про порочне коло контрабанди в Україні і боротьбу з нею. Як приклад він навів статистику одеської митниці з 20 по 26 червня, тобто до початку боротьби і після.

«Беремо тільки Одеську митницю з 20 по 26 червня. Розмитнено 1112 контейнерів з товарами на загальну суму 498 млн грн… Контейнер із взуттям вартість була 16,2 тис. доларів. Коли ми здійснили заходи, то з одного контейнера стало поступати 21,6 тисячі доларів, тобто плюс 5 тисяч доларів з кожного контейнера в бюджет, тканини – до початку боротьби зі схемами платили 11,2 тисячі доларів, зараз платять – 24 тисячі доларів, іграшки – платили 24,3 тисячі доларів, зараз сплачують – 30,5 тисяч доларів за контейнер», – напав із критикою на митників Прем’єр.

Різниця надходжень в бюджет змінилася майже у два рази. Раніше в бюджет надходило майже 500 тисяч, а зараз 1 млн за контейнер.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
«Це шалені гроші, і я розумію, що коли ми почали боротьбу, і ці гроші стали потрапляти в бюджет, то хтось їх втратив. Я розумію, що зараз у багатьох кабінетах істерика – потоку немає», – не вщухав Гройсман.
Присутній на засіданні уряду міністр МВС Арсен Аваков зазначив, що наразі 4 тисячі контейнерів стоять у нейтральних водах, тому що бояться перевірок.
«4 тисячі контейнерів стоять в нейтральних водах і не заходять, не розмитнюються. Їм говорять завтра, післязавтра, через тиждень, почекайте, домовимося. Не домовимося, розмитнюйте. Розмитнюйте, заїжджайте в Україну, продавайте товар по чесній ціні, платіть податки в бюджет», – приєднався до Прем’єра Міністр МВС.
Прем’єр-міністр звернувся до присутнього на засіданні міністра оборони Степана Полторака і запитав як до цього ставляться збройні сили?
«Я кажу, може їх треба трошки з нейтральних вод військово-морськими силами підігнати ближче до берега», – сказав міністр оборони України Степан Полторак, мабуть, уявивши себе сомалійським піратом та явно не усвідомлюючи міжнародних юридичних наслідків такого свого солдафонського гумору.

Зрештою Володимир Гройсман рішуче заявив, що йому уже рветься терпець і він не збирається бути комусь подільником.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності