Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Громада Прикарпаття вимагає у СБУ навести порядок в Івано-Франківську

6-29Знаково, що саме на передодні трагічної події 29 травня громадськість Івано-Франківщини звернулася до начальника Управління СБУ в Івано-Франківській області Миколи Найдича з проханням навести порядок у місті, а тих, хто бажає розмахувати автоматами та демонструвати героїзм, відправити на східний кордон для боротьби з терористами.

Так кілька громадських організацій краю минулої середи, 28 травня, вийшли під обласне УСБУ з вимогою до начальника відомства вжити заходів з наведення та забезпечення порядку і спокою у місті.
Громадська організація «Мами Прикарпаття» з маленькими дітьми у візочках та плакатами на котрих було написано: «Найдич, наведи порядок», «Мами та діти проти заворушень», «За мирне небо над Україною», – просили навести порядок у місті, адже це є запорукою спокою в кожній прикарпатській сім’ї.
Очільник УСБУ Микола Найдич та його заступник, які вийшли до пікетувальників, подякували громаді за таку підтримку та пообіцяли зробити усе від них залежне, щоб навести порядок у місті та забезпечити мир і спокій громадян, адже безлад який останніми місяцями коїться в області та під самими стінами управлінь силових структур області, як виявляється, бентежить і дратує не одних їх, а й пересічних громадян.
Учасниця акції, голова ОГО «Відродження села» Галина Дебенко заявила про нагальну необхідність забезпечити порядок в Івано-Франківську та Україні загалом, а ті, хто бажає розмахувати автоматами на Прикарпатті на кшталт усіляких «хіміків», «тихих» та інших, мають відправитись на східні кордони України в Донецьку та Луганську області:
«Просимо керівництво СБУ навести порядок у нашому місті, країні. Наша організація бореться з корупцією уже давно, але ми не сідаємо в палатки, не палимо шини, вогні, ми боремося тому, що це наш громадянський обов’язок.
В мене крик душі, я прийшла, щоб висловити свою думку, щоб в нас у державі був порядок, а ті хлопчики, які хочуть розмахувати автоматами, хай беруть автомат в руки і шурують на Схід. Я буду стояти на своїй позиції».
ЇЇ колега по громадській діяльності, голова ГО «Мами Прикарпаття», Мар’яна Вершиніна повідомила, що ця їхня спільна акція є продовженням акції «Порядок в місті, спокій в сім’ї», яку активістки проводили кілька тижнів перед цим. Тому пані Мар’яна очікує, що їхні вимоги будуть почуті та виконані:
«Це продовження акції «Порядок в місті, спокій в сім’ї», яку ми проводили раніше. Мами і діти хочуть, щоб в місті настав спокій і гармонія, наше місто було європейським, щоб не возили гній під державні установи, не палили на вулицях шини. Акція спрямована на те, щоб наше місто стало європейським. Сподіваємося, до нас дослухаються і порядок буде наведено. Ті люди, які хочуть заворушень, воювати, проявити героїзм, у нас мають можливість деінде це зробити».
Андрій Делятинський

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності