Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Громадськотранпортне божевілля у “найкомфортнішому” місті України

Сьогодні, 12 липня, в Івано-Франківську зросла вартість проїзду в громадському транспорті, який водночас є і нема…

Таке рішення затвердили під час засідання виконавчого комітету.
Згодом міський голова свободівець Руслан Марцінків прокоментував підняття цін.

Це вимушений крок. На сьогодні дотуємо наше комунальне підприємство, зважаючи на великі збитки від карантину. І ми сьогодні підрахували, що без підвищення підприємство стане банкрутом. Можна економити, купіть собі “Галку” (місцевий проїзний квиток,- ред.) . Коли ми запровадили її і була ціна готівкою 6 гривень, то тільки кожен п’ятий купив собі картку. Тобто всі решта розраховувались шістьма гривнями. Фактично ми залишаємо тих самих шість гривень, тільки карткою “Галка”. Це зовсім мова не про заробітки, просто про утримання комунального транспорту”, – пояснив міський голова.

Також він розповів, що місто продовжує купівлю нового транспорту.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Отож, від сьогодні замість колись 6 грн. у всіх видах міського транспорту проїзд Івано-Франківськом у приватних перевізників мікроатобусами на кшталт “Богдан” коштує 8 грн, а комунальними турецькими автобусами та тролейбусами всі 10 грн готівкою, або 8 грн. банківською карткою із пей-пасом, або 6 грн. згаданою проїзною карткою “Галка”, яку у кіоску не придбаєте…

Хоча, здавалося б,  усе повинно бути навпаки – комунальне (соціальне) мало б бути дешевшим, а ніж у приватника? Але такий вже “соціалізм” будує для своїх громадян сучасна міська свободівська влада, не зважаючи на те, що колись їх партія носила назву Соціал-національної партії України (СНПУ), але це ще було задовго до того, як нинішні її міські депутати і керовники вступили до її рядів… Мабуть, тому і плутають соціалізм із капіталізмом?

Не зважаючи на подорожчання проїзду в громадському транспорті “найкомфортнішого для життя” міста України, як дехто іменує Івано-Франківськ, обурення мешканців викликає ще один факт, пов’язаний із громадським транспортом: він частково зникає на вулицях міста у будні вже після 18-19 години ввечері, а не до 21 чи 22, як це заведено у інших обласних центрах. А у вихідні дні транспорт майже повністю відсутній, окрім комунального (переважно 2-3 одиниці на велетенські маршрути), при цьому перевізники у вихідні виключають на своїх транспортних засобах прилади GPS відстеження їхнього руху через сайт-додаток ДОЗОР, мабуть, для органів контролю, якщо такі є. Бо складається таке враження, що перевізниками у міській раді та виконкомі цікавляться тільки тоді, коли дерибанять ласі і не дуже маршрути для них?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У цей же час, після 18 години та у вихідні, кілька приватних служб таксі у місті підіймають свої тарифи. Та й то останнім часом у місті й таксі доводиться чекати понад півгодини, а деколи й годину. А нещодавно “ЗЛ” повідомляла, що мер Києва столиці звільнив поголовно усіх працівників  столичної Комунальної служби перевезень, бо були “підстави вважати, що команда КСП довго працювала в інтересах окремої групи перевізників, а не киян“, як пояснили тоді у КМДА.

Тож, ж wellcome to Івано-Церківськ, місто тисячі й однієї церкви та влади без опозиції, де будують капіталізм під лозунгами соціалізму…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності