Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Гроші на лайні, – чергова схема на Укрзалізниці

Філія «Пасажирська компанія» акціонерного товариства «Українська залізниця» 16 вересня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Компанія АМБ» на постачання запчастин до вакуумних туалетів на 27,51 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Вартість окремих запчастин є дуже високою. Наприклад, сидіння з кришкою від німецького виробника Evac коштує 9 456 грн. Або кнопка змиву – 6 790 грн, – повідомляє видання «Наші гроші».

Тільки кнопка змиву в туалеті УЗ виконує єдину функцію – подачу сигналу про спуск води в туалеті. Але вона коштує як смартфон, що виконує значно більше функцій.

Унітазний блок, на який зверху кріпиться вищевказане сидіння, придбано за 311 880 грн. За ці гроші можна придбати пристойне вживане авто до 6 років.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Бо таке саме сидіння-насадка для інвалідів, що кріпиться до унітазу, в любому “Епіцентрі” коштує від 700 грн. А ось ціни на сидіння з пультами для підігріву, запахів, музики, масажу і ін.

Укрзалізниця суттєво підняла ціни на вказані деталі у порівнянні з минулими роками, коли курс долара був на рівні поточного. У 2017 році УЗ купувала кнопки для змиву по 5900 грн, а сидіння по 8 200 грн, тобто на 15% дешевше ніж зараз.

При цьому за ті торги дві фірми-учасники були покарані Антимонопольним комітетом за змову. У 2020 році для ремонту поїздів «Тарпан» кнопки змиву купували також по 5 894 грн.

До участі в нинішніх торгах були допущені лише дві фірми – переможець «АМБ» та ТОВ «Редтехнотрейд». Вони не торгувались на аукціоні, відтак економія на торгах стосовно очікуваної ціни склала менш як 1%.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності