Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Грудень обіцяє бути…

Грудень, зазвичай відомий морозами та снігопадами, цього року підготував сюрприз для нас, ставши теплішим, ніж зазвичай. Прогнозують, що середня місячна температура в Україні в цьому місяці буде вищою на 1-1,5°, ніж звичайна кліматична норма.

Грудень 2023 року обіцяє температури від 3° морозу до 2° тепла (в Криму до 4° тепла), з кількістю опадів, яка знаходиться в межах норми – 34-79 мм (в горах Криму та Карпатах місцями 81-105 мм).

Спеціалісти з Укргідрометцентру нагадують, що зазвичай у грудні середня температура коливається від 1-5° морозу, на Закарпатті та у південних областях місцями від 0-2° тепла, а в Криму до 6° тепла.

Абсолютні екстремальні значення температур варіюють від 10-18° тепла (до 25° на півдні Криму) до -24-32° морозу (місцями 35-38° морозу в східних, північно-східних областях та на Прикарпатті).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Синоптики зазначають, що очікується нормальна кількість опадів від 30-66 мм (у горах Карпат, Криму та Закарпатті місцями 76-139 мм). У більшості областей утвориться сніговий покрив, але на півдні країни це не щороку стається.

Детальний прогноз по декадах грудня

  • Перша декада: Очікується переважно прохолодна погода з невеликими опадами, а також можливі невеликі заморозки в окремих районах.
  • Друга декада: Прогнозується тепла погода, супроводжувана частими опадами у формі дощу та мокрого снігу.
  • Третя декада: Очікується помірковано тепла погода з невеликими опадами.

Додатково надаються рекомендації у зв’язку з передбаченим теплом у грудні:

  • Одяг: Рекомендується одягати теплий одяг, проте не занадто щільний, щоб уникнути перегріву.
  • Головні убори, шарфи, рукавички: Важливо не забувати про головні убори, шарфи та рукавички для збереження тепла.
  • Уникати кутання в шарфи та светри: Рекомендується утримуватися від надто щільного кутання в шарфи та светри, щоб не порушити кровообіг тіла.
  • Пити більше рідини: Для уникнення зневоднення рекомендується збільшити споживання рідини.

Такі заходи спрямовані на збереження комфорту та здоров’я під час незвичайно теплого грудня.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності