Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

Грузія відновлює свою військову авіацію

Грузія розпочала відновлення своїх ВПС. Прес-служба Міноборони Грузії повідомила про те, що анонсована міністром оборони повна модернізація бойової авіації почалася на Тбіліському авіаційному заводі.

«Сили оборони Грузії скоро матимуть оновлений і модернізований повітряний флот. Літаки Су-25 і вертольоти Мі-24, які перебувають на балансі сил оборони, були перекинуті з авіабази Марнеулі і передані на авіаційний завод для капітального ремонту», – повідомили в прес-службі Міноборони Грузії.

Перевезення Су-25 на Тбіліський авіаційний завод:

Раніше міністр оборони Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив про готовність країни відновлювати, виробляти і продавати ці літаки: «У нас є всі технічні, інтелектуальні та людські ресурси для того, щоб своїми силами ремонтувати, відновлювати, виробляти і продавати Су-25. У світі відбувається багато конфліктів, і країни висловлюють високий інтерес до такого типу літаків з метою оборони. Крім того, що наша країна може використовувати цю можливість для оборонних цілей, це може також стати комерційним проектом».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Штурмовик Су-25 був розроблений в Дослідно-конструкторському бюро імені П.О. Сухого, здійснив свій перший політ в 1975 році, а через шість років поступив на озброєння Радянської армії. З початку серійного виробництва (1978 рік) випущено понад 1300 одиниць в різних модифікаціях. Сьогодні Су-25 знаходиться на озброєнні армій багатьох країн колишнього СРСР, а також африканських і близькосхідних держав.

У цей же час українські інформресурси повідомляють про повну руйнацію заводу ім. Антонова та забудову його територій, комерційне будівництво на територіях військових авіачастин та те, що ремонт запчастин до українських літаків буде здійснюватися в Росії – країні агресорі, яка веде з Україною гібридну війну…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності