ВІЙНА

Грузинські байки про “другий вагнерівський фронт” на курортному Кавказі

Деякі представники грузинської опозиції під час спроби заколоту ПВК «вагнера» планували увійти на танках в Абхазію, Південну Осетію і навіть Сочі.

Про це написав голова правлячої партії «Грузинська мрія – Демократична Грузія» Іраклій Кобахідзе.

«Ми пам’ятаємо, як колективний національний рух (т.зв. узагальнення грузинської опозиції ) вболівав за пригожина, як присвячував йому гасла та вірші, як планував у міру успіхів пригожина увійти на танках не тільки до Абхазії та Цхінвалі, а й узяти Сочі», – заявив він, передає ТАСС.

Реакція опозиції на події в росії показала, що вона «використовує будь-який привід для відкриття в Грузії другого фронту». За словами Кобахідзе, опозиціонери не приховували, що, якби мали відповідні можливості, «використали б перший же шанс, щоб увійти на танках в Абхазію і Цхінвалі».

Очільник партії наголосив, що в разі відкриття в Грузії «другого фронту», воювати довелося б також з абхазами та осетинами.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Неприпустимо, щоб грузини й абхази, грузини й осетини знову пролили кров один одного. Це було б найбільшим злочином перед майбутніми поколіннями», – сказав він.

Нагадаємо, що за даними видання Wall Street Journal, під заколоту ватажок «вагнерівців» мав намір узяти в полон шойгу та герасимова.

Раніше ми писали, що генерал сергій суровікін, колишній командувач російськими силами вторгнення в Україну, заздалегідь знав, що ватажок найманців «вагнера» євген пригожин планував військовий заколот.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version