Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Грузинському грабіжнику банку в кутаїсі росія обіцяла притулок, – це пояснюють її прапор і гелікоптер…

Злочинець, який увірвався вчора, 20 вересня, до відділення “Банку Грузії”, де взяв заручників, після перших своїх вимог згодом висунув низку нових: він зажадав до вже заявлених 2 мільйонів доларів, ще й російський прапор, гелікоптер і рацію, повідомляють місцеві ЗМІ.

Дві жінки, яких він відпустив, повідомили, що двері до банку заміновані. За даними МВС Грузії, у банку залишилися 12 заручників. На місці було мобілізовано сили спецназу, бригади “швидкої” та пожежні машини.

Попри це затримання злочинця таки відбулося приблизно о 19:30 за тамтешнім часом – як саме це сталося, поки що не відомо. МВС заявило про проведення успішної спецоперації. Чоловіка у камуфляжі вивели поліцейські із будівлі разом із заручниками. Ніхто із 12 заручників не постраждав.

За даними грузинських ЗМІ, нападнику 37 років, його звуть Григол Нарсія.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

 

Як з’ясувалося, Нарсія проживає в селі Баноджа Цхалтубського району неподалік міста Кутаїсі. Нині у його будинку нікого немає. Співробітники кримінальної поліції намагаються провести обшук та шукають свідків для оформлення правового акту.

За даними ЗМІ, у цьому будинку Нарсія жив разом із дружиною та дітьми, проте вже кілька місяців їх у цьому будинку не було.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Сусіди кажуть, що близько не спілкувалися із Григолом Нарсією. Їм відомо, що він періодично виїжджав на роботу до Європи. Востаннє вони бачили його чотири дні тому, коли він повернувся після чергової подорожі до Польщі. За їхніми словами, він не був ані військовим, ані співробітником силових структур, проте якийсь період працював охоронцем на приватному об’єкті.

За даними ЗМІ, у лютому Нарсія заклав будинок через фінансові проблеми.

Історія пограбування банку в Кутаїсі:

Чоловік середніх років у камуфляжному одязі увірвався сьогодні близько 11-ї ранку до філії «Банку Грузії» і взяв у заручники 12 осіб, у тому числі двох співробітників банку. За словами очевидців, на його одязі були закріплені дроти, він стверджував, що це бомба. Крім того, в руках у нього була граната, а у кишені – ніж.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Грабіжник вимагав виплатити йому 2 мільйони доларів, але згодом знизив суму викупу до 1,5 мільйонів. Він також заявляв, що збирається залишити Кутаїсі на гелікоптері, який мало надати МВС.

Були грабіжники досить дивні вимоги — він хотів, щоб йому принесли вудку і російський прапор.

Кримінальну справу порушено за чотирма статтями Кримінального кодексу Грузії: стаття 144 – «захоплення заручниками»; стаття 236 – «протиправне придбання, зберігання, носіння, виготовлення, перевезення, пересилання чи збут вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв»; стаття 323 «терористичний акт» та стаття 329 – «захоплення заручника з терористичною метою».

Щодо російського прапора у вимозі Нарсія, то є підозра, що таким чином він намагався з допомогою гелікоптера дістатися через через кордон (100 км) в росію, де мав намір просити притулку. Ба, більше того, є підозра, що росіяни з ним якимсь чином зв’язалися в банку та обіцяли надати йому притулок із 2 млн. доларів готівки…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності