Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Грибний сезон розпочався, – що він віщує…

Сезон збору білих грибів у Закарпатті, де погода завдяки Карпатам завжди дещо тепліша, а ніж по решті України, тільки стартує. Та і те не всюди, а лише в окремих районах області. Причиною запізнілої появи білих грибів є посуха, яка зараз спостерігається в Закарпатті.

Зауважимо, що грибні роки, коли грибів кидається по лісах доволі багато, кажуть, віщують буцімто щось недобре. Тому природа і дає людям шанс запастися цим продуктом, який є чимось середнім між рослинним і тваринним світом, бо здатен собою замінити і овочі, і м’ясо. Крайнього разу грибне нашестя було літом-осінню 2013 року. Цьогорічний грибний сезон тільки починається. Тож  побачимо, яким він видасться, і чи можна вірити забобонам? Але, кажуть, якщо гарно удобрити землю москальським перегноєм, то гриби будуть файні!..

Цьогорічними фото із білими грибами діляться найперше грибники Хустщини. У тамтешніх лісах починають з’являтись “чорні букові”. Їх називають ще королівськими. Про це навперебій повідомляють місцеві інформагенції, в тому числі й НовиниЗакарпаття:

Під світлиною пані Тетяни зібралось чимало позитивних емоцій від коментаторів. Заінтриговані таким уловом, люди перепитують, де саме пощастило грибарці уполювати неймовірні трофеї. Чи це теперішнє фото, або ж воно ще з минулого року і виставили його навмисне, аби “подражнити” учасників соцмережі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Водночас авторка посту, яка оприлюднила у мережі світлину з грибами, запевняє – гриби цьогорічні та вказує місце, де їх збирала.


Як інформують мисливці тихого полювання, перші білі гриби теж знаходять і на Мукачівщині. За словами однієї із затятих мисливиць Мар’яни Кидори, починають з’являтись букові у селі Шипка.

На Виноградівщині грибною місциною на білі гриби наразі є Королево.

А ось цьогорічні дари лісу ще однієї грибарки – Марії Дубровки. “Перші пішли. Закарпаття”, – відзначає автор світлин із білими грибами. Локацію автор не вказує.
Пощастило їх “вполювати”, зокрема, пані Тетяні із села Рокосово. За словами грибарки, днями вона просто вийшла на “розвідку”, подивитись, чи є гриби. В результаті, – оприлюднила у мережі підтверджуючу світлину з буковими.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності