Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Хто контролюватиме виплату пенсій

Українським пенсіонерам й надалі приноситимуть пенсію листоноші, оскільки банки не здатні забезпечити реальний конроль отримання пенсій на місцях, на відміну від працівників Укрпошти.

Таку думку висловив перший заступник глави правління Пенсійного фонду України Микола Шамбір і додав, що питання збільшення переходу на послуги банків при отриманні пенсій залежить від розвитку банківської системи.

«Якщо у нас сьогодні розвалюються банки, якщо сьогоднішні пенсіонери пам’ятають, як в Ощадному банку СРСР згоріли їхні вклади, то все це не сприяє довірі до банківської системи. А там де немає довіри, там пенсіонер не буде отримувати гроші», — повідомив Шамбір.

За його словами, на сьгодні основне завдання, щоб пенсіонеру було зручно отримувати пенсію. Якщо у селі немає жодного банківського відділення чи навіть банкомату, то ми не будемо примушувати людей отримувати пенсію через банк.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Шамбір також зауважив, що доставка пенсії поштарями на сьогодні є ефективном методом контролю отримання пенсій.

«Якщо поштар доставляє пенсію людині, то він вручає її особисто і бачить цю людину кожний місяць. У той же час, коли людина отримує пенсію на картку, то її ніхто не фіксує. Чи отримує людина гроші сама, чи віддає цю картку комусь іншому, хоча це і заборонено законом, ми цього не бачимо», — зауважив Шамбін.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності