Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Хто може стягувати туристичний збір?

Згідно з нормами Податкового кодексу України, платниками туристичного збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення місцевої ради про встановлення туристичного збору, та отримують (споживають) послуги з тимчасового проживання ( ночівлі) із зобов‘язанням залишити місце перебування в зазначений термін. Ставка туристичного збору встановлюється в розмірі від 0,5% до 1% до вартості усього періоду проживання (ночівлі).

При цьому, згідно з рішеннями сільської, селищної та міської ради або ради об’єднаної територіальної громади, стягування збору може здійснюватися:

— Адміністраціями готелів, кемпінгів, мотелів, гуртожитків для приїжджих та іншими закладами готельного типу, санаторно-курортними установами;

— Квартирно-посередницькими організаціями, які направляють неорганізованих осіб на поселення у будинки (квартири), що належать фізичним особам на праві власності або на праві користування за договором найму;

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

— Юридичними особами або фізичними особами-підприємцями, які уповноважені вилучати збір на умовах договору, укладеного з відповідною радою.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності