Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

ХТО ПОЛЮЄ НА ФІРТАША?

Міністерство внутрішніх справ України порушило ще одне кримінальне провадження, пов’язане з українським олігархом Дмитром Фірташем.

Як повідомив у своєму Facebook глава МВС Арсен Аваков, справу порушено за фактом зловживання службовим становищем співробітниками НАК «Нафтогаз Україна».

«Ми підозрюємо змову посадових осіб минулого керівництва НАКу з керівниками і власниками «РосУкрЕнерго» і Group DF, Centragas Holding AG, що володіють 50% акцій «РосУкрЕнерго», співвласником якої є російський Госпром», – написав Аваков.

Міністр розповів, що в кінці 2010 року Стокгольмський арбітражний трибунал виніс рішення в судовому розгляді між «РосУкрЕнерго» і НАК Нафтогаз України у справі про експропріацію 11 млрд. куб. м газу. «Нафтогаз» був зобов’язаний повернути РУЕ 12,1 млрд. куб. м газу в підземних газових сховищах України, з урахуванням 1,1 млрд. куб. неустойки.
«Це антиукраїнське рішення Стокгольмського суду стало можливим тільки тоді, коли керівництво НАК «Нафтогаз», ймовірно, за вказівкою вищого керівництва країни, ймовірно увійшло в змову з Фірташем і Ко. Тоді посадові особи НАК різко і несподівано змінили позицію у суді – і… програли. Ціна питання? Десятки мільярдів…», – написав Аваков.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами міністра, слідче управління МВС отримало нові свідчення по цій злочинній змові. Після порушення кримінальне провадження передали для процесуального керівництва в Генпрокуратуру. Зараз МВС спільно з ГПУ визначає порядок розслідування по цій справі.

Зважаючи, що раніше МВС заявляло, що жодних претензій до Дмитра Фірташа не має, та враховуючи нещодавнє викриття Фірташем в суді у Відні його стосунків з Порошенком, Кличком і іншими, а також, що главу МВС Авакова давно називають людиною Коломойського в тилу у Порошенка, постає запитання: А хто полює на Фірташа – Порошенко чи таки Коломойський?..

Підготував Дмитро Несміш

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності