Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

ГУР: “Україна повернула під контроль «вишки Бойка»”… АЛЕ КОМУ ???

Україна повернула під контроль так звані «вишки Бойка».

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Це була унікальна операція, зазначили у відомстві. Її провели силами підрозділів ГУР, під час проведення вдалося захопити цінні трофеї: запас вертолітних боєприпасів типу НАР (некерованих авіаційних ракет), а також РЛС «Нева», що може відстежувати рух суден у Чорному морі.

Під час однієї з фаз цієї операції відбувся бій між українськими спецпризначенцями на катерах та російським винищувачем Су-30. Внаслідок бою російський літак отримав ураження і змушений був відступити.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Під контроль України були повернуті бурові платформи «Петро Годовалець» та «Україна», а також СПБУ «Таврида» і СПБУ «Сиваш».

Нагадаємо, «вишки Бойка» – це бурові газо- та нафтовидобувні платформи біля берегів Криму. Держава-агресор окупувала їх у 2015 році, а з початком повномасштабного вторгнення в Україну  – використовувала у військових цілях.

Раніш, 23 серпня, на заході тимчасово окупованого Криму пролунали потужні вибухи. Згодом наша розвідка повідомила, що удару завдали по ворожій військовій частині поблизу Оленівки, там було знищено зенітно-ракетну систему великого і середнього радіусу дії С-400 «Тріумф».

А наступного дня, 24 серпня, ми спочатку писали про бій на кримському мисі Тарханкут, а потім – про масштабну повідомила української розвідки. Під час рейду на півострові підняли прапор України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності