Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ГУЦУЛ З ПІСТИНІ ПОДАРУВАВ «АЙДАРу» БТР

2-2Мешканець села Пістинь Косівського району Петро Третяк передасть власний бронетранспортер батальйону «Айдар». Подарунок військовослужбовцям має доставити мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус.
БТР перевезуть у місце дислокації «Айдару» під Луганськом на спеціальному транспорті. Обласні очільники обіцяють, що в середині машина теж міститиме подарунок військовим – закуплені для них бронежилети.
БТР – власність підприємця з села Пістинь, Косівського району, Петра Третяка. Його два роки тому чоловік придбав на аукціоні у Хмельницькому.

«Він мав іти на металобрухт, і мені стало його шкода, – розповідає Петро Третяк. – Я сказав, що куплю його, якщо будуть документи. Після цього мені зробили документи на 10 років за дорученням на право продажу. Оформили 2013 роком, хоча БТР виготовлений десь у 80-х роках».

Підприємець придбав бронемашину без бойової башти, у занедбаному стані. Згодом відремонтував її, а з початком бойових дій на Південному-Сході, вирішив подарувати українським військовослужбовцям.
«Я через Інтернет вийшов на Міністерство оборони України з пропозицією передати БТР батальйону «Айдар». Після цього заступник командира батальйону зв’язався з мером Івано-Франківська Віктором Анушкевичусом, а той вже зі мною», – розповідає Третяк.

Сьогодні, зі слів Петра Третяка, вирішується питання транспортування броньованого автомобіля за місцем призначення.

Отож, як говориться, най шлях трафить тих, хто після такого скаже, що гуцули скупі чи погані люди. А тим «патріотам», що кілька місяців в Івано-Франківську по вулиці Сахарова своїм БТРом почергово тероризували обласні управління УМВС та УСБУ, певно, таки слід повчитися патріотизму в мальовничому карпатському селі Пістинь…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності