Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Як подати документи на польську шенген візу по-новому

vizaГенеральне консульство Республіки Польща у Львові запроваджує новий метод реєстрації людей для подачі документів на візу. Вже з 1 червня призначатимуть дату подачі документів лише після оплати сервісного збору еквівалентом 18.5 євро, у відділенні ІДЕА, або КРЕДОбанку. Перші ж візи за новою процедурою почнуть видавати вже до середини липня. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції повідомив генеральний консул Польщі у Львові Ярослав Дрозд, інформує кореспондент Львівського порталу.

За словами Я. Дрозда, Польське консульство вже декілька років марно «воює» з візовими посередниками у Львові. Саме тому генконсульство разом із візовим центром запроваджує нову систему реєстрації.

«2,5 роки ми не можемо отримати допомоги  від місцевого самоврядування у боротьбі з незаконним посередництвом під час виготовлення віз… Спершу ми проводили інтернет-реєстрацію. Але українські «комп’ютерники» дуже добре знаються на своїй справі, адже змогли реєструвати мертві душі. Відтак реальна людина без посередництва не могла отримати доступу до реєстрації, а відтак дату подачі документів. Коли ми це побачили, то вирішили зробити крок назад і запровадити реєстрацію через колл-центри. Здавалось, що найкращим виходом із ситуації буде жива телефонна розмова безпосередньо із людиною. Однак і на цей метод українські «комп’ютерники» знайшли метод. Діють спеціальні програми, які блокують телефони візового-центру. Відтак з 1-го липня запроваджується нова система реєстрації», – повідомив генконсул.

Представник IdeaBankу Тарас Шкрібляк розповів, що з 1 червня, аби записатись на подачу документів до Пункту прийому візових анкет (ППВА) у Львівській, Івано-Франківській та Закарпатській областях необхідно заплатити сервісний збір еквівалентом 18.5 євро. Його можна здійснити у будь-якому відділенні ІДЕА, або КРЕДОбанку. Оплати здійснені в інших установах вважатимуться недійсними.

Як зареєструватись на подачу документів по-новому?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

1. Сервісний збір за послуги ППВА сплачується кожним заявником окремо, незалежно від того чи оплачуватиметься візовий збір. Реквізити будуть розміщені безпосередньо у відділеннях ІДЕА та КРЕДОбанку.

При собі необхідно мати:

– паспорт громадянина України;

– діючий закордонний паспорт;

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

– номер мобільного телефону.

Після оплати сервісного збору банк у квитанції генерує персональний код клієнта для доступу на подання документів, на оформлення візи.

2. Не раніше наступного дня ви можете здійснити реєстрацію на сайті візового центру (колл-центру), або зателефонувавши на гарячу лінію візового центру (колл-центру). Під час здійснення реєстрації обов’язковим є надання персонального коду, отриманого в банку. По завершенні реєстрації клієнт отримає дату та час подачі документів до візового центру.

3. У визначений час та дату залишається подати документи у візовий центр.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

4. Після прийняття Консульством рішення щодо видачі візи (від 6-ти робочих до 30 календарних днів), вас поінформують про готовність документів СМС-повідомленням.

Водночас генконсул висловив певні перестороги, що українські посередники спробують знівелювати роботу й нової системи реєстрації. Тому технічні нюанси призначення коду триматимуть у таємниці.

«Мабуть посередники придумають метод як нам перешкоджати напряму реєструвати людей. Однак для нас це виклик і ми будемо з ним боротись. Намагатимемось зробити все від нас залежне для кращого обслуговування людей. Однак найкраща система – скасування візового режиму з Україною», – вважає Ярослав Дрозд.

Довідково:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За допомогою квитансїї про оплату сервісного збору, можна здїйснити лише одну реєстрацію для подачі документів, та за нагальної потреби один раз перенести її дату. Термін дії квитансії – 6 місяців, з дня оплали сервісного збору. Вартість візового збору залишається без змін – 35 євро.

Номери телефонів гарячої лінії кол-центру:

+38 032 2424564
+38 032 2351776
+38 044 5945496
+38 050 1179053

Зауважимо, що дзвінки приймаються у робочі дні з 08.00 – 22.00 год.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Адреса сайту візового центру – http://www.polandvisa-ukraine.com/

Андрій Котенський, «Львівський портал»

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності