Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Ідеолог ВО “Свобода” закликав не засуджувати людей, які протестували проти евакуйованих з Китаю українців

Голова Івано-Франківської обласної ради і водночас головний ідеолог ВО “Свобода” Олександр Сич вважає, що не варто засуджувати людей, які в кількох українських містах протестували проти розміщення у них евакуйованих з Китаю українців.26114623_336487246760135_7176509648014523935_o

Але, як з’ясувалося згодом, українцями, яких просив не засуджувати Сич, зокрема у Нових Санджарах, виявилися провокаторами, привезеними з інших областей – так званими у народі “тітушками”.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ“Єдність нації” не пройшла випробування коронавірусом, – сутички в областях проти прийому евакуйованих (відео)

87187693_552691315591481_3435074590907301888_n

ФОТО: “полтавські” протестувальники 

«Не поспішайте засуджувати українців із Нових Санджар, Тернопілля чи Львівщини. Засуджуйте тих, хто інформаційно ними і нами всіма маніпулює, аби звести чергову лінію розмежування між українцями й аби в очах світу показати, що українці недонація, а Україна недодержава.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

І засуджуйте тих, хто в день вшанування Героїв Революції Гідності намагався спрофанувати саму ідею революційного спротиву.
Спитаєте, кому вигідно?

Вигідно Московщині, бо інформаційна агресія проти українського суспільства – це складова частина війни на ліквідацію Української Незалежності.

Вигідно нинішньому політичному режимові младорегіоналів, який системно здійснює дискредитацію Майдану, його Героїв і Героїв сучасної антимосковської боротьби.
А хто сказав, що це не вигідно їм обом одночасно?!..» – написав Сич у фейсбуці.

Нагадаємо, 20 лютого, у Харкові приземлився літак с з китайського міста Ухань. В Україну прибуло 45 українців та 27 іноземців, евакуйованих з епіцентру епідемії коронавірусу. Усі вони на момент посадки – без жодних ознак хвороби.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Мешканці кількох населених пунктів встановили блокпости, протестуючи проти розміщення у них евакуйованих з Китаю українців. Зокрема, на акції протесту вийшли мешканці Львівщини, Тернопільщини та Київщини.

Вранці 20 лютого, коли літак вже мав приземлитися в Україні, стало відомо, що евакуйованих мають розмістити у Нових Санжарах на території одноіменного медичного центру Національної гвардії у Полтавській області. Місцеві мешканці перекрили дорогу та міст, палили шини та навіть вступили у сутички з поліцейськими, які приїхали на бронетранспортері.

Правоохоронці відтіснили протестувальників у Нових Санжарах і завезли евакуйованих у медичний центр.

Жителі Нових Санжар на Полтавщині під час протесту поранили дев’ятьох правоохоронців та побили вікна в двох автобусах.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, глава УПЦ та УГКЦ звернулися до українців з приводу ситуації довкола реакції людей щодо евакуації українців з Уханя та назвали таку поведінку не християнською, засудивши її.

В цей же час президент Володимир Зеленський заявив, що це деякі політичні сили підбурюють людей перекривати дороги у зв’язку із нібито неналежними заходами протидії коронавірусу Covid-19 в Україні, та пригрозив їм:  “А з приводу цих політичних “товарищей” хочу вам сказати правду: Якщо будете перекривати дороги і підбурювати людей, ми привеземо всіх наших громадян – а ми обов’язково їх привеземо додому, тому що це наш обов’язок, конституційний, та й просто людський – я особисто привезу наших громадян в Кончу-Заспу в їхні особняки!

Варто зазначити, що в цей же час, 20 лютого, евакуйованих з Уханя громадян Великої Британії, після прибуття до Лондона, відправили на двотижневий карантин до міста Мілтон-Кінс (Milton Keynes), де проживає близько 250 тис. людей. Громадян Великобританії в кількох пасажирських автобусах і в супроводі поліції відправили до готелю Kents Hill в місто за 70 км від Лондона. Поряд з готелем Kents Hill Park розташовані школи, футбольний клуб, фітнес-центр і кампуси університету Open University.

Мешканці англійського міста Мілтон-Кінс із співчуттям та розумінням зустрічали своїх співгромадян при в’їзді до готелю… 0_JS205837168-1 0_JS205838583

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності