Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Єврокомісар закликав Україну і ЄС заповнити газосховища

Єврокомісар із енергетики Ґ юнтер Еттінґер закликав Київ і Брюссель заповнити в повному обсязі газосховища.
Про це він заявив 3 липня у Берліні на економічному форумі Християнсько-демократичного союзу на тлі газового конфлікту між Росією й Україною, повідомляє “ЛІГАБізнесІнформ” із посиланням на “Deutsche Welle”.

“Якщо в найближчі три місяці українські газосховища не будуть заповнені, то у випадку холодної та тривалої зими можуть виникнути проблеми – у тому числі й у Німеччині”, – заявив Еттінґер.

Єврокомісар наголосив, що найближчі тижні мають бути використані для заповнення у максимальному обсязі газосховищ, розташованих на території України та країн ЄС.

Раніше Європейська комісія назвала “абсолютно неприйнятними” погрози голови правління “Газпрому” Олексія Міллера “покарати” ті європейські компанії, які постачають або транспортують газ в Україну.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Росія з 16 червня припинила поставки газу Україні й уперше в історії офіційно перевела країну на систему передоплати, назвавши причиною непогашений борг за вже поставлене паливо у майже $4,5 млрд.

Крім того російський газовий монополіст звернувся до Стокгольмського міжнародного арбітражу з позовом до “Нафтогазу”. Позов про стягнення заборгованості в розмірі $4,5 млрд подано у зв’язку “з неналежним виконанням НАК “Нафтогаз України” своїх зобов’язань за контрактом”.

У свою чергу, українська компанія подала зустрічний позов до “Газпрому”, вимагаючи стягнути з російського монополіста $6 млрд.
Пізніше стало відомо, що російська сторона готує ще один позов на $18 млрд. Предмет позову – компенсація за невибрані Україною обсяги газу.
Другий позов збирається подати і “Нафтогаз”. Він стосується транзиту газу.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності