Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

В Івано-Франківську відкрили новий, сучасний міжнародний аеропорт…

2 лютого 2021 року на території міжнародного Івано-Франківського аеропорту зібралися франківці, які провели “урочисте відкриття оновленого аеропорту”. Відтепер з Івано-Франківського аеропорту “літають” бюджетні лоукости.

Іванофранківці перерізали червону стрічку та запустили перші літаки, щоправда, вони були іграшковими.

“2 серпня 2019 року президент України Володимир Зеленський дав публічну обіцянку за 1,5 роки оновити Міжнародний аеропорт Івано-Франківськ: провести ремонт злітно-посадкової смуги та відновити термінал. Ми уважно стежили за ходом реконструкції і з нетерпінням чекали на відкриття оновленого міжнародного аеропорту. Втім, сьогодні нам довелось вкотре нагадати владі, що обіцянки варто виконувати”, – розкозає учасник акції, громадський aктивіст Олег.

Відео:

На “відкритті” іванофранківці тримали плакати з написами “За 1,5 роки так і не взлетіли”, “Яка влада такий аеропорт”, “Low cost – 20€, Бєня cost – 200 €”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Довідка:

У серпні 2019 року президент України Володимир Зеленський з робочим візитом відвідав Івано-Франківську область. Тоді президент пообіцяв підтримати будівництво нової злітної смуги та терміналу у Франківському аеропорту.

Президент України переконував, що держава зацікавлена у перебудові аеропорту. Він запропонував, щоб саме місто знайшло гроші на роботи, а держава буде поступово їх повертати. Все це мали реалізувати за 1,5 роки. Франківський аеропорт перебуває у концесії ТОВ “Скорзонера”, близької до родини Олександра Шевченка. Концесіонера неодноразово звинувачували в порушенні зобов’язань з розвитку аеропорту.

Нещодавно 1 лютого міський голова Руслан Марцінків заявив, що є загроза припинення діяльності франківського аеропорту.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За матеріалами: JM / frankivsk.info

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності