Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ІГРИ ПАТРІОТІВ ПО-ПРИКАРПАТСЬКи

Чотирьох військових комісарів звільнять на Прикарпатті через відмову їхати у зону АТО

Від часу початку антитерористичної операції в зоні АТО побували чотири військові комісари з Прикарпаття. Стільки ж військових відмовилися їхати в зону бойових дій.

Про це під час прес-кон­ферен­ції повідомив тимчасово виконуючий обов’язки військового комісара в області Олег Мороз. За цю позицію вони понесуть покарання, пообіцяв Мороз.

«4 воєнкоми, які відмовилися виїжджати в зону АТО під час попередньої хвилі, попадають під звільнення. Я ні одного з них не допустив до виконання обов’язків», – полковник Мороз.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Загалом, на даний момент в області не призначений жодний військовий комісар – їхні функції виконують т. в.о.
Попри ухилянтів-комісарів прикарпатським ЗМІ стало відомо, що з 12,5 тисяч населення у найбагатшому бойківському селищі Пе­ре­гінськ, що на Рожня­тівщині, військову службу за роки незалежності пройшов тільки один чоловік – і той сьогодні воює добровольцем в АТО…

Про такі «чудеса призову» громадські активісти повідомили Олега Гончарука при зустрічі у нього на нараді, як у голови Івано-Франківської ОДА. На цій же нараді були присутні силовики та військові комісари…

Тож після озвученої інформації у присутнього військового комісара Калусько-Рожнятівського об’єднаного комісаріату Володимира Шаховця, якому підпоряд­ковується це селище, поцікавились скільки мешканців Пе­регін­ська отримали повістки. На що військовий комісар відповів, що більшість чоловіків на заробітках у Росії, тож мобілізову­вати немає кого.
А ось тридцять повісток з часткової мобілізації, що їх доставили в сільську раду Черемхова Коломийського району, так і не вручили місцевим чоловікам – жінки, невдоволені призовом, прийшли з протестом до сільського голови і… порвали повістки…

«По факту – мами і дружини рвуть повістки. Порвали в Черемхові. Про це доповів воєн­ком Коломийського району з поси­лан­ням на голову сільської ради», – сказав Олег Мороз.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Слід зазначити, що за такі дії передбачена адміністративна відповідальність – за ст. 210 КУ Про адміністративні правопорушення. Так за умисне знищення призивних документів передбачено штраф від 5 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», – зауважив т. в.о. комісара області.

Дмитро Несміш

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності