Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Імпорт російського газу з Угорщини розпочала Україна,- дожилися

Україна вчора, у вівторок 1 лютого, розпочала фізичний імпорт газу з Угорщини. Цей напрямок став другим після Словаччини гарантованим маршрутом постачання до нашої країни, у тому числі й у разі відсутності транзиту.

Про це повідомив генеральний директор ТОВ «Оператор ГТС України» (ВДТСУ) Сергій Макогон у Facebook.

«Сьогодні вперше в Історії почався фізичний імпорт газу з Угорщини в Україну. Раніше система ГТС могла працювати тільки в напрямі України в Угорщину. Завдяки проведеним технічним заходам було створено можливість транспортування газу в обох напрямках», — написав Макогон.

Раніше газопостачальні компанії України оприлюднили місячні тарифи на газ для населення у лютому 2022 року. Річні тарифні плани, що діють до травня, залишаються значно вигіднішими.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Президент США Джо Байден прагне домовитися з Катаром про постачання газу до Європи. Ця домовленість розглядається на випадок вторгнення російських військ в Україну та відмови від російських енергоносіїв.

В  грецькому Олександруполісі буде побудовано другий у країні термінал із прийому зрідженого природного газу. Остаточне інвестиційне рішення про будівництво прийняв оператор проекту Gastrade SA.

 

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності