Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Імпотенція ДП “Укрзалізниця”

Стан, у якому опинилася Укрзалізниця, вже не дозволяє їй в повній мірі виконувати свої основні завдання: перевозити вантажі та пасажирів.

Про це заявила очільниця Тимчасової слідчої комісії з питань перевірки та оцінки стану Укрзалізниці, народна депутатка Юлія Гришина, представляючи в парламенті попередні висновки ТСК щодо роботи УЗ. Наприкінці минулого тижня на засіданні 296 народних депутатів підтримали відповідну постанову про звіт Тимчасової слідчої комісії.

«Керівники АТ «Укрзалізниця» не бережуть і не розвивають довірене їм державою майно та основні фонди. Перевіркою встановлено втрату 1/3 вартості основних фондів. За 5 років план капітальних вкладень виконано лише на 64,7%, не освоєно 29,4 млрд грн. План оновлення та модернізації рухомого складу виконано лише на 65,4%, не освоєно майже 30 млрд грн», – наводить дані очільниця ТСК.

Ще однією причиною негараздів акціонерного товариства Юлія Гришина назвала суттєвий вплив олігархічних груп, які регулярно недоплачували державному перевізнику. Це позбавило Укрзалізницю за останні 5 років майже 100 млрд грн доходів. Замість того, щоб заробляти, УЗ стає збитковою і все глибше залазить у боргову яму, наголошує депутатка.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Наша ТСК у проміжному звіті назвала прізвища справжніх винуватців такого стану Укрзалізниці. Насамперед це топменеджери цієї компанії, які не є професійними залізничниками, а їхня корупція та невігластво наносять непоправні втрати державному перевізнику», – додає Юлія Гришина.

За її словами, після зміни керівника Мінінфраструктури вдалося розпочати процес вирівнювання тарифів на перевезення, а також запущено процес зміни топменеджерів компанії.

«Стійке переконання членів ТСК: Укрзалізницею мають керувати залізничники, ті, хто знає технологію роботи і спілкується з колективом однією мовою, а робочі будні проводить не в затишному кабінеті з «дутими» презентаціями, а у депо та на станціях», – підсумувала голова ТСК.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності