Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

«Ім’я мені – Легіон»*

Справа наближається до місцевих виборів. А вибори, як відомо – це бісівський вертеп, де першу скрипку завжди грає диявол. Отож, до цього шабашу кожен відповідно готується як забажає.

«Самопоміч» піариться з допомогою розбудованої Садовим медійної імперії, Радикальна партія Ляшка – з допомогою ексцентрики її лідера, а ледь жевріючій ВО «Свободі» та Олегу Тягнибоку для цього доводиться крутитися щодуху, бо як казав колись Кернес, за такий вираз обличчя ніхто грошей не дасть…

Серед політичних партій нині модно мати свої добровольчі батальйони, але батальйони є у багатьох. Тому ВО «Свобода» оголосила про створення «Легіону Свободи», куди увійшли батальйони «Січ» та «Карпатська Січ».

Але що таке «легіон»? Дане слово не притаманне українській армії. Його деколи вживають, говорячи про УСС, але січовики були сформовані ще при австро-угорській армії. У римлян це був підрозділ у 3,5-5 тис. вояків, а тут два батальйони. Сьогодні легіони є тільки у французів та іспанців, але «іноземні», і складаються вони переважно з розшукуваних у себе на батьківщині злочинців-іноземців, а службу несуть винятково за межами Франції та Іспанії…
Також не відомо, щоб легіонери, чиє призначення – війна, колись брали на себе поліцейські функції та займалися охороною громадського порядку чи відновленням комунального господарства на зруйнованих територіях, як це робив батальйон «Січ». Так «волонтерам» сьогодні доводиться збирати підписи серед мирного населення у Слов’янську для повернення до міста цього батальйону. Щоправда, як завжди буває у таких випадках, дехто вже навіть впізнав у волонтерах «місцевих свободівців», хоча партія, звісно, видає це за власну ініціативу місцевих мешканців. Як то кажуть, хлопці і відпочинуть, і до виборів підготуються…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А цієї неділі в Івано-Франківську ВО «Свобода» зібрала на «загальнообласну протестну акцію проти нових тарифів, встановлених чинним Кабінетом Міністрів України», близько 5-6 сотень чоловік, привезених районними партійними осередками з усієї області. Та коли на сцену вийшов О. Тягнибок, який спізнився на акцію на півтори години, то біля сцени залишилися чи не одні прапороносці?..

Щоправда, всупереч твердженням очевидців, декотрі ЗМІ стверджують, що учасників було кілька тисяч. Ледь не той самий «римський легіон»!

Хоча, як жартують колеги свободівців по місцевому депутатському цеху, можна дещо було зекономити на транспорті. Щоб не везти стільки людей з районів, можна було наказати кожному депутату міської ради (тут їхня фракція становить більшу половину її складу налічує майже 30 багнетів) та обласної (18) прийти на страйк зі своїми другими половинками, взяти дітей, родичів та ще числених помічників – і вийшла б та сама кількість учасників «протестної» акції.

Але проти чого чи кого протестувати? Невже проти себе-рідних?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Адже свободівська більшість в Галичині, мабуть, забула, що Кабмін встановлює тарифи, а приймають і затверджують їх на місцях депутати, за винятком державних цін, що встановлюються Кабміном на імпортні товари, придбані за рахунок коштів Державного бюджету України (див пояснення на офіційному сайті Мінюсту)?

Дмитро Несміш

* – В Євангелії від Луки, гл. 8, описано, як Ісус Христос в Гадаринській землі вигнав з одержимого чоловіка, який жив гробах, бісів, а в такий спосіб вони назвалися Спасителю. Також в Біблії диявола ще називають батьком усілякої брехні.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності