Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Індія достроково повертає Росії атомну субмарину, – “Чакра” закривається…

Субмарина Chakra не дослужилася до завершення контракту десять місяців. Днями портал ndtv.com повідомив про те, що ВМС Індії достроково повертають Росії атомний підводний човен К-152 “Нерпа”.

Позначку INS Chakra субмарина отримала після того, як Росія передала ВМС Індії підводний човен К-152 “Нерпа” в лізинг терміном на десять років. До складу індійського флоту Chakra була прийнята 4 квітня 2012 року, і базувалася в Вішакхапатнамі.

Так стало відомо про те, що субмарина пройшла Сінгапурський протоку і направляється до Владивостока. Таким чином, ВМС Індії повертають підводний човен на десять місяців раніше обумовленого терміну.

За неофіційними даними, оренда атомної субмарини коштувала Індії близько $ 2 млрд.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Несподівана поява єдиного атомного підводного човна ВМС Індії INS Chakra в водах Сінгапурського протоки знаменує закінчення її служби у ВМС Індії. Повернення підводного човна стало необхідним через її все більш ненадійні силові установки і проблем з технічним обслуговуванням», – повідомили в NDTV з посиланням на власне джерело в Міноборони Індії.

Субмарина, що повертається, була другим атомним підводним човном, орендованим індійськими ВМС.

Перший підводний човен Індія орендувала у СРСР ще в 1988 році, другий – у Росії в 2012 році.

У 2019 також був підписаний контракт на оренду третьої субмарини, яка повинна бути поставлена ​​до 2025 року. У ВМС Індії всі три орендовані субмарини називають ім’ям Chakra.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності