Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Інфляція в Україні може перерости в гіперінфляцію, – голова НБУ

Інфляція в Україні досягла 21,5% у річному вимірі. Порівняно з червнем минулого року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 27,7%.

Найбільше зросла ціна на овочі, паливо та мастила, повідомляє Державна служба статистики України.

Загалом існує серйозна загроза гіперінфляції, – заявив голова НБУ Кирило Шевченко.

“Уряд підсело на емісійну голку і не хоче з неї злазити, фінансуючи витрати бюджету шляхом величезної емісії гривні. Якщо нічого не змінити, то незабаром ситуація нагадуватиме 2014-2015 роки, коли долар був по 40 гривень, а заощадження знецінювалися з величезною швидкістю” , – сказав Шевченко.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як наслідок назрівіаючої кризи, попри те, що Україна сьогодні постачає електроненргію в ЄС в обмін на гарантію майбутньої своєї газової безпеки, в Кабміні України розглядають можливість зниження взимку мінімальної температури у житлових приміщеннях з 20 до 16 градусів (сангігієнічні стандарти говорять про комфортну для здоров’я людини темперетару повітря в приміщенні 18-21*С).

“Це питання обговорюється. Ми дивимося на європейські країни, як там це питання вирішується”, – повідомив голова Міненерго Герман Галущенко в ефірі телемарафону.

А ось таблиця сучасної інфляції у країнах ЄС:

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності