Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Іноземні бізнес-партнери Тернопільщини

Обсяги експорту та імпорту товарів Тернопільщини у січні 2018 року становили, відповідно, 37,4 мільйони доларів США та 26,5 мільйонів доларів. Порівняно з січнем 2017-го, експорт збільшився на 40,2 відсотки, імпорт – у 1,6 рази. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами становило 10,9 мільйонів доларів. Про це повідомили в Головному управлінні статистики у Тернопільській області.

Суб’єкти господарювання області здійснювали операції в зовнішній торгівлі товарами з партнерами із 73 країн світу.

Основним торговим партнером як в експорті, так і в імпорті, була Польща (49,2 відсотки обласного експорту та 56,2 відсотки обласного імпорту).

Вагомі обсяги експортних поставок здійснювались до Ірану, Ісламської республіки, Німеччини, Нідерландів, Іспанії та Білорусі. Імпортних надходжень – з Німеччини, Китаю, Литви, Італії та Ісландії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Обсяг експорту товарів до країн Європейського Союзу становив 71,6 відсотків від загальнообласного обсягу експорту, імпорту – 82,5отків відс від загальнообласного обсягу імпорту.

Основу товарної структури зовнішньої торгівлі області складали механічні та електричні машини, продукти рослинного походження, полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них, живi тварини; продукти тваринного походження, готові харчові продукти, продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, мінеральні продукти.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності