Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Інтерчейндж ставки в Україні почала збільшувати Mastercard

Компанія Mastercard з минулої п’ятниці, 26 листопада, запровадила нові зменшені розміри міжбанківських ставок (інтерчейндж) в Україні, які поширюватимуться на безготівкові операції із її картками як у фізичних торгових точках, так і в електронній комерції, для фізичних осіб. Про це ідеться на офіційному сайті Mastercard.

Зниження граничних ставок інтерчейндж відбувається згідно з рішенням Антимонопольного комітету України від 11 листопада за погодженим із АМКУ графіком:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Що робити заробітчанам? – Monobank закриває картки у польських злотих

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
  • з 26.11.2021 – не більше 1,20%;
  • з 01.07.2022 – не більше 1,00%;
  • з 01.07.2023 – не більше 0,90%.
«Збереження ринкового підходу до визначення розміру ставок інтерчейндж в Україні є дуже важливим для подальшого розвитку платіжного ринку та безготівкової економіки. Ми вітаємо рішення Антимонопольного комітету України і схвалення ним запропонованого поетапного графіку зниження ставок інтерчейндж. Відсьогодні ми вводимо в дію знижені ставки інтерчейндж в Україні в рамках першого етапу, і продовжимо поетапне зниження у 2022-2023. Ми сподіваємося, що такий підхід стимулюватиме подальший розвиток мережі прийому та безготівкові розрахунки», – повідомляє Інга Андреєва, генеральний директор Mastercard в Україні та Молдові.

Нагадаємо, у травні 2021 року НБУ, Visa і Mastercard підписали Меморандум про зниження комісії інтерчейндж. Антимонопольний комітет почав справу про надання дозволу компаніям Mastercard і Visa на виконання меморандуму з НБУ щодо зниження міжбанківських ставок (інтерчейндж).

11 листопада 2021 року АМКУ надав Mastercard дозвіл на введення в дію зменшених ставок інтерчейндж .

Інтерчейндж – інтерчейндж. Банк, який встановив в магазині свій термінал, тобто банк-еквайєр, повинен заплатити комісію банку, карткою якого ви платите, тобто банку-емітента.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності