Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Іран відмовився пролонговувати ядерну угоду 2015

Євросоюз “погодив” остаточний текст для поновлення ядерної угоди 2015 року з Іраном, союзником росії . Про це повідомляє Reuters. Але це так тільки вважають в ЄС…

Американські та європейські офіційні особи оголосили в понеділок, що текст для відновлення ядерної угоди 2015 року завершено, і що переговори завершені, заявивши, що Іран тепер повинен вирішити, прийняти їх чи вийти з угоди.

Високопосадовець Європейського Союзу сказав, що керівник зовнішньої політики ЄС Жозеп Боррель надішле текст США, Ірану та іншим сторонам переговорів, виклавши й наступні кроки для затвердження угоди. Чиновник сказав, що Іран матиме “кілька тижнів”, щоб вирішити, чи відновлювати угоду.

«Те, про що можна домовитися, було погоджено, і тепер це в остаточному тексті. Однак за кожним технічним питанням та кожним абзацом стоїть політичне рішення, яке необхідно ухвалити у столицях», — написав у Твіттері голова зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Іранські чиновники негайно відмовилися, заявивши, що вони вже передали початкову відповідь на проєкт і тому оприлюднять додаткові тези пізніше.

“Текст, представлений координатором, розтягує всіх нас до межі нашої гнучкості”, — сказав європейський дипломат. – “Це означає завершення майже півторарічних переговорів. Зараз час для остаточних рішень”.

Наприкінці липня очільник європейської дипломатії Жозеп Боррель запропонував новий варіант ядерної угоди з Іраном.

14 липня США та Ізраїль підписали спільне зобов’язання щодо блокування ядерної програми Ірану. Вашингтон та Ізраїль протягом багатьох років окремо робили завуальовані заяви про можливу превентивну війну з Іраном, який заперечує створення ним власної ядерної зброї.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності