Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Іранська зброя для ЗСУ, – БПЛА серед неї нема…

США передадуть Україні тисячі одиниць конфіскованої іранської зброї та боєприпасів.

Про це повідомляє CNN із посиланням на офіційні особи США. Вони розповіли, що Центральне командування США планує оголосити про передачу зброї вже цього тижня. Йдеться про перехоплені американцями вантажі, які морем Іран переправляв у Ємен своїм союзникам бойовикам-хуситам.

Військові США сподіваються, що це зможе допомогти подолати критичну нестачу, з якою стикаються українські військові, які очікують додаткових грошей і обладнання від США та їх союзників.

Однак незрозуміло, які законні підстави використовуватимуть США для передачі зброї — Організація Об’єднаних Націй вимагає, щоб конфісковане було знищена або відправлено на склади. Адміністрація президента Джо Байдена місяцями зважувала, як законно відправити українцям цю зброю, яка зберігається на об’єктах Центрального командування США на Близькому Сході.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Американські військові почали серйозно розглядати цю ідею наприкінці 2022 року після того, як ВМС США вилучили мільйон боєприпасів на борту рибальського судна, що прямувало з Ірану до Ємену.

А на початку 2022 року фрегат HMS Montrose Королівського флоту Великої Британії захопив на судні контрабандистів іранську зброю, в тому числі ракети класу «земля-повітря» і двигуни для крилатих ракет. Іран широко використовує ракети та дрони для таємних операцій, зокрема для нападів на нафтопромисли в Саудівській Аравії – БПЛА запускає від свого імені єменське угруповання хуситів.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності